Massivt bot-læk: 500.000.000 Facebook-brugeres telefonnumre til salg for 125 kroner

Over 500 millioner Facebook-brugeres telefonnumre er fortsat involveret i omfattende data-brud.

Den krypterede besked-tjeneste og sociale-platform Telegram er blevet butiksvindue for et omfattende brud på Facebooks brugernes datasikkerhed.

Netmediet Motherboard rapporterer, at en bot-tjeneste på platformen tilbyder at skaffe telefonnumre på omkring 500 millioner bruger-konti på det sociale medie Facebook.

For et enkelt telefonnummer kræver den automatiserede besked-bot et beløb på 20 amerikanske dollar, svarende til knap 125 kroner. Der tilbydes dog mængderabat, hvor op til 10.000 nummeropslag tilbydes for godt 30.000 kroner.

Ifølge tjenesten tilbydes telefon-oplysninger for brugere fra 19 lande, heriblandt USA, Storbritannien, Canada og Australien.

Ifølge netmediet Motherboard fungerer bot-tjenesten fortsat, hvor der samtidig er konstateret, at skjulte telefonnumre kan erhverves igennem tjenesten.

Ifølge Facebook er de berørte numre knyttet til facebook-konti, som stammer fra før august 2019, hvor en gruppe it-sikkerhedsforskere opdagede, hvordan Facebook brugeres telefonnumre kunne trækkes ud af Facebooks systemer.

Ifølge Facebook er nyere konti ikke berørt af datasikkerhedsbristen.

I september 2019 kom det frem, at omkring 700 millioner Facebook-konti var berørt af det massive telefonnummer-lækt.

Læs også: Kæmpe læk: Millioner af telefonnumre på Facebook-brugere er blevet blotlagt
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'
Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.