Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Massivt bot-læk: 500.000.000 Facebook-brugeres telefonnumre til salg for 125 kroner

Over 500 millioner Facebook-brugeres telefonnumre er fortsat involveret i omfattende data-brud.

Den krypterede besked-tjeneste og sociale-platform Telegram er blevet butiksvindue for et omfattende brud på Facebooks brugernes datasikkerhed.

Netmediet Motherboard rapporterer, at en bot-tjeneste på platformen tilbyder at skaffe telefonnumre på omkring 500 millioner bruger-konti på det sociale medie Facebook.

For et enkelt telefonnummer kræver den automatiserede besked-bot et beløb på 20 amerikanske dollar, svarende til knap 125 kroner. Der tilbydes dog mængderabat, hvor op til 10.000 nummeropslag tilbydes for godt 30.000 kroner.

Ifølge tjenesten tilbydes telefon-oplysninger for brugere fra 19 lande, heriblandt USA, Storbritannien, Canada og Australien.

Ifølge netmediet Motherboard fungerer bot-tjenesten fortsat, hvor der samtidig er konstateret, at skjulte telefonnumre kan erhverves igennem tjenesten.

Ifølge Facebook er de berørte numre knyttet til facebook-konti, som stammer fra før august 2019, hvor en gruppe it-sikkerhedsforskere opdagede, hvordan Facebook brugeres telefonnumre kunne trækkes ud af Facebooks systemer.

Ifølge Facebook er nyere konti ikke berørt af datasikkerhedsbristen.

I september 2019 kom det frem, at omkring 700 millioner Facebook-konti var berørt af det massive telefonnummer-lækt.

Læs også: Kæmpe læk: Millioner af telefonnumre på Facebook-brugere er blevet blotlagt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere