Artikel top billede

Massivt bot-læk: 500.000.000 Facebook-brugeres telefonnumre til salg for 125 kroner

Over 500 millioner Facebook-brugeres telefonnumre er fortsat involveret i omfattende data-brud.

Den krypterede besked-tjeneste og sociale-platform Telegram er blevet butiksvindue for et omfattende brud på Facebooks brugernes datasikkerhed.

Netmediet Motherboard rapporterer, at en bot-tjeneste på platformen tilbyder at skaffe telefonnumre på omkring 500 millioner bruger-konti på det sociale medie Facebook.

For et enkelt telefonnummer kræver den automatiserede besked-bot et beløb på 20 amerikanske dollar, svarende til knap 125 kroner. Der tilbydes dog mængderabat, hvor op til 10.000 nummeropslag tilbydes for godt 30.000 kroner.

Ifølge tjenesten tilbydes telefon-oplysninger for brugere fra 19 lande, heriblandt USA, Storbritannien, Canada og Australien.

Ifølge netmediet Motherboard fungerer bot-tjenesten fortsat, hvor der samtidig er konstateret, at skjulte telefonnumre kan erhverves igennem tjenesten.

Ifølge Facebook er de berørte numre knyttet til facebook-konti, som stammer fra før august 2019, hvor en gruppe it-sikkerhedsforskere opdagede, hvordan Facebook brugeres telefonnumre kunne trækkes ud af Facebooks systemer.

Ifølge Facebook er nyere konti ikke berørt af datasikkerhedsbristen.

I september 2019 kom det frem, at omkring 700 millioner Facebook-konti var berørt af det massive telefonnummer-lækt.

Læs også: Kæmpe læk: Millioner af telefonnumre på Facebook-brugere er blevet blotlagt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere