Tusindvis af coronasmittede kan ikke registere sig i Smitte-app: Ministerium arbejder på en løsning

Tusindvis af danskere, der er smittet med coronavirus, har ikke haft mulighed for at registrere sig i appen Smittestop, og dermed advare andre danskere om mulig smitterisiko.

Problemer med appen Smittestop betyder, at tusindvis af danskere ikke har haft mulighed for at blive advaret om, at de kan være blevet udsat for smitte.

Brugerne har nemlig ikke mulighed for at registrere deres positive testsvar, hvis man er blevet testet på et privat testcenter.

Det betyder, at de smittede dermed ikke har haft mulighed for at brugen appen og dermed advare andre om, at de kan være udsat for smitterisiko.

Det skriver Ekstra Bladet.

Det er Netcompany der står bag den danske smitteapp, men den bliver udbudt af Sundheds- og Ældreministeriet. Her er man opmærksom på problemet og forsikrer om, at man arbejder på en løsning.

"Sundheds- og Ældreministeriet arbejder på, at private testudbydere kan indberette testresultater fra antigentest til MiBa, som er den danske mikrobiologidatabase indeholdende prøvesvar fra COVID-19 test. Når svar fra private test registreres i MiBa, så vil man kunne smittemelde sig i smittestop-appen og give besked til nære kontakter på baggrund af et privat testresultat," skriver ministeriet til avisen.

Alene i dag onsdag er 215 danskere konstateret smittet med coronavirus på et af landets private testcentre.

På den travleste dag for de private testcentre blev der konstateret mere end 650 smittede, der altså heller ikke havde mulighed for at registrere svaret i appen.

App sendt i udbud
Netcompany har indtil nu leveret appen til de danske myndigheder. I første omgang ville it-selskabet tilbyde den gratis, men senere er prisen for appen dog løbet op i 35 millioner kroner.

Læs mere her: Regningen for Smittestop-appen fortsætter med at vokse: Så mange millioner kommer det til at koste at drive appen videre

Sundheds- og Ældreministeriet sendte før nytår appen i udbud. Dermed får flere it-selskaber nu mulighed for at byde på appen.

Sundhedsdatastyrelsen estimerer, at prisen vil være på mellem fem og otte millioner kroner om året og altså samlet op mod 16 millioner kroner, hvis den skal køre i to år endnu.

En undersøgelse fra ingeniørforeningen IDA viser, at godt hver anden dansker ikke har downloaded appen.

De adspurgte svarer, at de ikke har tillid til, at deres data bliver opbevaret forsvarligt, hvis de bruger appen.
Premium
Nationalt sikkerhedscenter advarer: Har du ikke patchet denne VPN-sårbarhed er du blevet hacket
Organisationer, der endnu ikke har installeret en patch udsendt af Fortinet i 2019, kan godt regne med, at de er blevet hacket, advarer det britiske National Cyber Security Centre.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency.