Tusindvis af coronasmittede kan ikke registere sig i Smitte-app: Ministerium arbejder på en løsning

Tusindvis af danskere, der er smittet med coronavirus, har ikke haft mulighed for at registrere sig i appen Smittestop, og dermed advare andre danskere om mulig smitterisiko.

Problemer med appen Smittestop betyder, at tusindvis af danskere ikke har haft mulighed for at blive advaret om, at de kan være blevet udsat for smitte.

Brugerne har nemlig ikke mulighed for at registrere deres positive testsvar, hvis man er blevet testet på et privat testcenter.

Det betyder, at de smittede dermed ikke har haft mulighed for at brugen appen og dermed advare andre om, at de kan være udsat for smitterisiko.

Det skriver Ekstra Bladet.

Det er Netcompany der står bag den danske smitteapp, men den bliver udbudt af Sundheds- og Ældreministeriet. Her er man opmærksom på problemet og forsikrer om, at man arbejder på en løsning.

"Sundheds- og Ældreministeriet arbejder på, at private testudbydere kan indberette testresultater fra antigentest til MiBa, som er den danske mikrobiologidatabase indeholdende prøvesvar fra COVID-19 test. Når svar fra private test registreres i MiBa, så vil man kunne smittemelde sig i smittestop-appen og give besked til nære kontakter på baggrund af et privat testresultat," skriver ministeriet til avisen.

Alene i dag onsdag er 215 danskere konstateret smittet med coronavirus på et af landets private testcentre.

På den travleste dag for de private testcentre blev der konstateret mere end 650 smittede, der altså heller ikke havde mulighed for at registrere svaret i appen.

App sendt i udbud
Netcompany har indtil nu leveret appen til de danske myndigheder. I første omgang ville it-selskabet tilbyde den gratis, men senere er prisen for appen dog løbet op i 35 millioner kroner.

Læs mere her: Regningen for Smittestop-appen fortsætter med at vokse: Så mange millioner kommer det til at koste at drive appen videre

Sundheds- og Ældreministeriet sendte før nytår appen i udbud. Dermed får flere it-selskaber nu mulighed for at byde på appen.

Sundhedsdatastyrelsen estimerer, at prisen vil være på mellem fem og otte millioner kroner om året og altså samlet op mod 16 millioner kroner, hvis den skal køre i to år endnu.

En undersøgelse fra ingeniørforeningen IDA viser, at godt hver anden dansker ikke har downloaded appen.

De adspurgte svarer, at de ikke har tillid til, at deres data bliver opbevaret forsvarligt, hvis de bruger appen.mest debatterede artikler

Premium
Apple er på vej med en stribe nye iPhones: En folde-telefon kan være lige om hjørnet
Der kan være en stribe iPhones på trapperne, hvor Apple blandt andet formentlig vil forsøge at gøre andre producenter kunsten efter med en skærm, der kan foldes på midten.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.