Artikel top billede

Mere end hver anden dansker siger nej til Smittestop-appen: Frygter for data-sikkerheden

Mere end hver anden dansker siger nej til at downloade Smittestop-appen. De er skeptiske overfor både datasikkerheden og funktionaliteterne i appen.

Mere end hver anden danske har ikke installeret den danske Smittestop-app på deres mobiltelefon, viser en undersøgelse, som Userneeds har udarbejdet på vegne af Ingeniørforeningen, IDA.

Undersøgelsen - der har haft deltagelse af 2.000 danskere - viser, at blot 47 procent af de adspurgte har installeret appen, mens 52 procent ikke har installeret den. Den sidste procent aner ikke, om appen er installeret eller ej.

Ud af de 52 procent, der har sagt nej til at installere den, peger næsten en tredjedel som årsag på, at de ikke har tillid til, at deres data bliver opbevaret sikkert.

14 procent begrunder fravalget med, at de ikke vil deres sundhedsoplysninger med andre, mens 36 procent peger på, at de mener, at appen ikke virker ordentligt.

Den danske smittestop-app er udviklet af Netcompany og bygger på teknologi fra Apple og Google.

Det kan du læse mere om her: Grønt lys for dansk corona-app: Apple og Google frigiver smittesporingsløsning

Ingeniørforeningens talsmand, Kåre Løvgren, mener, at danskerne skepsis over for appen blandt andet kan skyldes, at de bagvedliggende teknologier kommer fra de amerikanske selskaber.

Han mener, at der istedet bør udvikles en europæisk løsning.

“Jeg tror, at danskerne havde taget bedre mod en digital smitteopsporing, hvis vi havde udviklet vores egen kritiske infrastruktur i stedet at læne os op ad amerikanske virksomheder,” siger han.

Opgaven med at håndtere smittestop-appen bliver sendt i udbud en af de nærmeste dage, og det er her planen, at kildekoden også skal frigives.

Det kan du læse mere om her: Myndighederne vil frigive kildekode til smitte-app med nyt udbud

Læs også:

Sundhedsministeriet erkender problemer med corona-app: Android-telefoner kan blokere for Smittestop

Prisen for den danske Smittestop-app lander på mindst 35 millioner kroner i 2020 - flere udgifter på vej

Vismænd: Den danske Smitte-app til 20 millioner kroner har opdaget blot 14 smittede danskere