Artikel top billede

Apple og Kia klar til at underskrive milliardaftale: Kæmpe disruption af bilmarkedet kan være på vej

Ifølge et koreansk medie er Apple klar til at investere mere end 28 milliarder i bilproducenten Kia Motors, og samtidig har Apple netop rekrutteret en topchef fra Porsche.

Noget tyder på, at den koreanske bilproducent Kia Motors kommer til at spille en nøglerolle i Apples ambitioner om at udvikle en el-bil.

For det amerikanske medie Bloomberg skriver, at Apple ifølge det koreanske medie DongA Ilbo planlægger at investere mere end 28 milliarder danske kroner i det koreanske selskab.

Ifølge mediet er det planen, at Apple og Kia i fællesskab skal etablere produktionsfaciliteter i den amerikanske stat Georgia, og forhandlingerne mellem de to selskaber er angiveligt så fremskredne, at en samarbejdsaftale efter planen vil blive underskrevet den 17. februar.

Det er angiveligt Apples ambition, at bilen skal være klar til lancering i 2024.

I første omgang er det ifølge det koreanske medie målet, at der skal produceret 100.000 biler om året.

Læs også: Her er Apples elbil-planer - arbejder på banebrydende batteri-teknologi

Hyrer Porsche-chef

Nyheden om samarbejdet mellem Kia og Apple kommer samtidig med, at den tyske udgave af ehvervsmediet Business Insider netop har afsløret, at Apple ifølge har hyret Porsches chef for chassis-udvikling, dr. Manfred Harrer.

Rygterne om Apples entre på bilmarkedet har floreret i årevis, og engang forlød det, at Apples bilprojekt gik under navnet Project Titan.

Men efter et par år, hvor planerne tilsyneladende har været på standby og Apple valgte at fyre en stor del af de ansatte på bilprojektet, så meddelte nyhedsbureauet Reuters kort før jul, at Apple igen har skruet op for ambitionerne.

Angiveligt planlægger Apple en lancering i 2024.

Banebrydende batteri

Ifølge Reuters vil der være tale om en eldreven bil, som vil gøre brug af et nyt og banebrydende batteridesign, som skulle kunne omsættes i længere rækkevidde.

Hverken Apple eller Kia har ønsket at kommentere på historien, og Apple har aldrig bekræftet, at selskabet har ambitioner om at gå ind på bilmarkedet.

Apples driftsdirektør Jeff Williams sagde dog på en konference i 2015, at "Bilen er den ultimative mobil-enhed," da han blev spurgt om Apples interesse for området.

Læs også: Apple ville genopfinde hjulet: Sådan gik det til, da it-gigantens vilde bilprojekt blev skrottet

"Kæmpe disruption på vej"

Derudover afslørede Apples topchef Tim Cook i 2017, at selskabet arbejder på teknologi til selvkørende biler.

"Vi har fokus på autonome systemer, og et af formålene med autonome systemer er helt sikkert selvkørende biler, men der er også andre formål," sagde han til Bloomberg.

Samtidig forudså han i interviewet også, at bilbranchen stod foran store forandringer.

"Der er en kæmpe disruption på vej her," sagde han med henvisning til ikke bare udviklingen indenfor selvkørende teknologi, men også den stigende udbredelse af elektriske biler og kørselstjenester som Uber.

"Det er tre store forandringer, der sker på stort set samme tid," konstaterede Tim Cook interviewet med Bloomberg.

Læs også: Apple-boss bryder tavsheden: Ja, vi arbejder på teknologi til selvkørende bilerPremium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.