Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Her er Apples elbil-planer - arbejder på banebrydende batteri-teknologi

Den første æble-dyt kommer i 2024 med flere banebrydende teknologier ombord, lyder det. Projektet trues dog allerede nu af forsinkelser.

Efter flere års hemmelighedskræmmeri, begynder Apples bilplaner at tage form.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters agter selskabet at være klar med sin første passagerbil en gang i 2024.

Bilen vil med al sandsynlighed være eldreven og vil byde på en banebrydende batteri-teknologi, lyder det fra mediets kilder.

Batteriet skulle spille en afgørende rolle i Apples bilplaner. Her er hensigten at opnå en ’radikal’ besparelse i batteriomkostningerne via et spritnyt batteridesign. Den lavere batteripris skulle efterfølgende omsættes til længere rækkevidde.

Selvkørende evner

Ud over sit særlige batteri, forventes selskabet også at arbejde videre med selvkørende teknologi – et projekt der har været undervejs hos selskabet siden 2014 under navnet ’projekt Titan’.

Projektet har dog mødt et større tilbageslag i 2018, hvor 190 ansatte blev taget af holdet.

Apples fokus har siden vendt sig mod at kreere en mere forbrugerrettet selvkørende teknologi, mens andre spillere som Googles Waymo sigter efter at gøre selvkørende biler til fuldautomatiske taxier.

Forsinkelser i sigte

Mens 2024 nævnes som lanceringsår, synes de første forsinkelser allerede at poppe op. Corona-pandemien er ifølge nogle af kilderne allerede med til at udskyde masseproduktionen til en gang i 2025, lyder det.

En tidligere ansat ved Projekt Titan understreger samtidig overfor mediet, hvor omfattende en opgave Apple står overfor, når der skal fremstilles biler. For Elon Musks Tesla skulle der gå 17 år, før der kunne mønstres et overskud.

”Men hvis der er et selskab på kloden der har evnerne, så er det sandsynligvis Apple. Men når det er sagt, så er det ikke bare en mobiltelefon,” pointeres der.

Læs også: Syv nye opdagelser om Apples hemmelige bil-projekt: Her er hvad vi ved