Her er Apples elbil-planer - arbejder på banebrydende batteri-teknologi

Den første æble-dyt kommer i 2024 med flere banebrydende teknologier ombord, lyder det. Projektet trues dog allerede nu af forsinkelser.

Efter flere års hemmelighedskræmmeri, begynder Apples bilplaner at tage form.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters agter selskabet at være klar med sin første passagerbil en gang i 2024.

Bilen vil med al sandsynlighed være eldreven og vil byde på en banebrydende batteri-teknologi, lyder det fra mediets kilder.

Batteriet skulle spille en afgørende rolle i Apples bilplaner. Her er hensigten at opnå en ’radikal’ besparelse i batteriomkostningerne via et spritnyt batteridesign. Den lavere batteripris skulle efterfølgende omsættes til længere rækkevidde.

Selvkørende evner
Ud over sit særlige batteri, forventes selskabet også at arbejde videre med selvkørende teknologi – et projekt der har været undervejs hos selskabet siden 2014 under navnet ’projekt Titan’.

Projektet har dog mødt et større tilbageslag i 2018, hvor 190 ansatte blev taget af holdet.

Apples fokus har siden vendt sig mod at kreere en mere forbrugerrettet selvkørende teknologi, mens andre spillere som Googles Waymo sigter efter at gøre selvkørende biler til fuldautomatiske taxier.

Forsinkelser i sigte
Mens 2024 nævnes som lanceringsår, synes de første forsinkelser allerede at poppe op. Corona-pandemien er ifølge nogle af kilderne allerede med til at udskyde masseproduktionen til en gang i 2025, lyder det.

En tidligere ansat ved Projekt Titan understreger samtidig overfor mediet, hvor omfattende en opgave Apple står overfor, når der skal fremstilles biler. For Elon Musks Tesla skulle der gå 17 år, før der kunne mønstres et overskud.

”Men hvis der er et selskab på kloden der har evnerne, så er det sandsynligvis Apple. Men når det er sagt, så er det ikke bare en mobiltelefon,” pointeres der.

Læs også: Syv nye opdagelser om Apples hemmelige bil-projekt: Her er hvad vi vedPremium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.