Artikel top billede

Opdatering: Nu fungerer Chrome ikke længere på disse tudsegamle systemer

En stribe af ældre processorer vil ikke længere kunne afvikle de nyeste versioner af Chrome-browseren.

Har du stadigvæk en ældre pc kørende fra nullerne, skal du regne med, at den muligvis ikke længere vil kunne køre de nyeste versioner af Googles udbredte Chrome-browser.

Fra og med den kommende version 89 af Chrome, vil browseren ikke fungere, medmindre maskinens processor har de såkaldte SSE3-instrukser indbygget.

”Hvis Chrome afvikles, vil det crashe. Chrome installationsprogrammet vil forsøge at stoppe installationen, men kan også crashe,” fremgår det af Googles Chrome-dokumentation.

Skiftet vil ramme særligt 32-bit processorer samt enkelte modeller fra før 2005: Den fulde liste over SSE3-kompatible processorer kan ses her.

Processorer der sandsynligvis vil være berørt vil findes i Intels Pentium M, Pentium 3 eller 4 samt AMD Athlon, Opteron eller Sempron serier.

Kun Windows-maskiner er berørt

Ifølge netmediet Techradar, vil det kun være eksisterende Windows-maskiner, der vil blive berørt af software-opdateringen.

Samtlige MacOS, ChromeOS samt Android systemer kræver i forvejen SSE3 understøttelse for at fungere, lyder det.

Læs også: Konkurrence-vagthund vil kigge nærmere på Googles ændringer i Chrome-browser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere