Artikel top billede

Spiludvikleren Electronic Arts lægger 13 milliarder kroner for mobilspil-udvikler i kæmpehandel

Det amerikanske spilgigant EA har lagt godt 13 milliarder kroner på bordet for Glu Mobile, der fokuserer på spiloplevelser til mobilen.

Spiludvikleren Electronic Arts (EA) er på vej til at cementere sin position på markedet for mobilspil.

Det skal ske med overtagelsen af amerikanske Glu Mobile, som EA har budt små 13 milliarder kroner for.

Opkøbet er endnu ikke endeligt gået igennem, selvom begge bestyrelser har godkendt handlen.

Det skriver The Verge.

Glu Mobile fra San Francisco specialiserer sig i spil til smartphones og tablets. Selskabet står bag udgivelser som Design Home og MLB Tap Sports Baseball. Dertil kommer populære spil, hvor kendisser såsom Katy Perry og Kim Kardashian optræder.

"Mobile-segmentet fortsætter med at vokse som den største spilplatform i verden, og med tilføjelsen af ​​Glus spil og talent fordobler vi størrelsen på vores forretning for mobilspil," siger Andrew Wilson, CEO i EA til mediet.

EA oplyser, at selskabet i forvejen har mere end 100 millioner månedlige aktive spillere i mobiluniverset.

Med Glu Mobile indenbords forventer EA at hæve koncernens underliggende vækst på abonnementssiden allerede i år.

EA, der især er stor inden for sportsspil såsom Fifa 21 og NFL Madden 21, var også på opkøbsjagt i december, hvor selskabet overtog det britiske spilselskab Codemaster for 1,2 milliarder dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere