Commentor-topchef ser stort rekrutteringspotentiale i Syddanmark: Åbner nyt kontor i Vejle

Interview: Hos Commentor er medarbejderskaren vokset med 43 procent under corona. Men der er behov for endnu flere it-folk, lyder det fra direktør Michael Hove, der netop har åbnet nyt kontor i Vejle. Han ser nemlig solide rekrutterings-muligheder i Syddanmark.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Det får du i artiklen

  • Hvorfor Commentor åbner kontor i Vejle
  • Indblik i selskabets vækst under corona
682
3:30 min
Det kan være en udfordring at finde nok dygtige it-folk, når forretningen vokser i et hastigt tempo.

Derfor har konsulenthuset Commentor sikret sig et nyt kontor i Vejle.

Selskabets ejer og topchef, Michael Hove, ser nemlig store rekrutteringsmuligheder i Region Syddanmark, hvor talentpuljen er stor.

"Der er gode uddannelser indenfor it i Vejle, og det er en region, hvor der er ret stor befolkningstilvækst. Deraf er det naturligt, at der er mange med en teknisk baggrund," fortæller ejerlederen til Computerworld.

Under corona-pandemien er Commentors medarbejderskare vokset med 43 procent. Ny lyder den samlede stab på 120 ansatte. Men dette tal skal højere op, og tilvæksten skal især ske ved det nye kontor.

"Der er ansat fire allerede nu, der er tilknyttet Vejle-kontoret, og vi skal lynhurtigt op og være 10. Det er målet, at det sker inden sommerferien," siger han og tilføjer:

"Der er plads til 20 på vores nye kontor. Det vil vi gerne have fyldt ud hurtigst muligt. Men det er vigtigt, at vi finder de rigtige folk, der kan bære kulturen og tage det videre."

Vigtige uddannelser i nærheden
Det er alment kendt, at der er en stor talentmasse i Københavnsområdet, da der foruden at bo mange mennesker også findes en lang række tekniske uddannelser.

Dette har selvfølgelig også medført, at mange it-selskaber har fundet vej til Storkøbenhavn.

Læs også: Her er Danmarks hurtigst voksende it-konsulenthus: Se listen over de 60 konsulenthuse der er bedst til vækst i Danmark lige nu

Michael Hove påpeger også den store betydning af, at have kontor i nærheden af gode uddannelsesinstitutioner. Derfor virker Vejle oplagt, da der en datamatiker-uddannelse i byen.

"Det er vigtigt, at der er en uddannelsesinstitution i nærheden. Samtidig er det også et geografisk område, hvor folk kan komme længere vejs fra. Hvis det er i hovedstadsområdet, så er det kilometermæssigt ret begrænset, hvor langt man kan komme fra, da trafikken er derefter."

Her mener direktøren, at der er en større sø at fiske i, da infrasturkturen i trekantsområdet gør, at man kan komme til kontoret langvejs fra på relativ kort tid.

Kommer tættere på kunderne
Commentor har i forvejen kontor i Glostrup på den københavnske vestegn og i Aalborg.

Med det nye kontor i Vejle kommer der ikke blot gode rekrutteringsmuligheder. Der kommer også en bedre mulighed for at dække hele Danmark og være tættere på kunderne, forklarer direktøren.

"Når vi på et tidspunkt er på den anden side af corona, så vil der være flere, der beder os om at være tættere på, hvor man måske er hos kunderne flere gange om ugen. Vi har en del kunder i det område, så vi vil gerne kunne være endnu tættere på dem," siger han.

"Den nærhed, det giver os, er en konkurrencefordel fremfor, at man skal køre fra hovedstaden eller Aalborg af.”

Læs også: Commentor: Her er vores fem gode råd til at lande en driftsikker outsourcing-aftale

De senere år er flere offentlige arbejdspladser flyttet væk fra hovedstaden og ud til resten af Danmark. Nogle af de offentlige instanser er også endt i trekantsområdet, påpeger direktøren, hvilket også har været en motivation for det nye Vejle-kontor.

Udvider eksisterende kontorer
Commentor har netop underskrevet lejekontrakten for det nye Vejle-kontor, der ligger i det nybyggede Nordhuset.

Derudover har selskabet været nødsaget til at udvide de eksisterende kontorer mens, at de har været stort set forladte under nedlukningen.

"Det kan virke lidt skævt, som verden ser ud nu, men åbningen er forhåbentlig på vej, og da vi har vækstet så meget siden nedlukningen, og det ville være frygteligt, hvis der ikke var plads til os alle sammen, når vi vender tilbage,” siger Michael Hove.

Derfor er Glostrup-kontoret blevet udvidet med 50 procent og Aalborg-kontoret med 30-40 procent.


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.


Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Sådan slipper danske it-selskaber afsted med at betale nul kroner i skat: "Der er klare tegn på, at spekulation i selskabsskat er udbredt"
En lang række it-selskaber på dansk jord betalte nul kroner i selskabsskat i løbet af 2019. Der findes flere årsager til - både mere eller mindre hæderlige - at selskaberne ikke poster penge i fælleskassen, lyder det fra global skatteekspert. Flere grunde er helt reelle mens andre er mere spekulative.
Computerworld
Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software
En tragisk dødsulykke i USA i weekenden har sat forøget fokus på Teslas eksisterende semiautomatiske system og det kommende fuldautomatiske, der skal gøre bilerne helt selvkørende.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.