Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Asetek vil udvikle verdens bedste racingsimulatorer / Millioner af hackermails passerer uopdaget ind i virksomheder / Mødrehjælpen udvikler digital platform, der giver viden, råd og støtte småbørnsforældre

Asetek vil udvikle verdens bedste racingsimulatorer. Millioner af hackermails passerer uopdaget ind i virksomheder. Mødrehjælpen udvikler digital platform, der giver viden, råd og støtte småbørnsforældre. Datto køber israelsk it-sikkerhedsvirksomhed.

Godmorgen og glædelig torsdag. Nu kan weekenden anes i horisonten.

Det er Ditte Vinterberg Weng, der har sammenstykket denne morgens nyhedsoverblik.

Men igen vil vi, inden vi går om bord i overblikket, minde om vores image-undersøgelse. Vi på Computerworld håber, du vil kaste et blik på denne undersøgelse af de 50 mest interessante it-virksomheders image.

De der deltager er med til at give Computerworlds læsere et unikt indblik i it-virksomhedernes omdømme og kvalitet.

Undersøgelsen finder du her.

Og du kan læse mere om den her.

Rigtigt god fornøjelse med dagens nyheder!

Asetek vil udvikle verdens bedste racingsimulatorer

Teknologivirksomheden Asetek fra i Aalborg, har i mange år udviklet teknologi til gamercomputere - vandkøling af PC'er, servere og datacentre.

Nu vil selskabet satse på et projekt, der skal frembringe en racingsimulator i verdensklasse.

Foreløbig er 16-18 specialister samlet og i gang med at etablere den nye produktlinje.

"En produktserie, der så vidt muligt matcher virkelighedens oplevelse af at drøne afsted ned ad langsiderne og rundt i kurverne i en virkelig, fysisk racer," skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Asetek SimSports hedder det nye forretningsben, som kommer i kølvandet på, at den børsnoterede virksomhed netop har afleveret et regnskab med 15 millioner dollar - næsten 94 millioner kroner - på bundlinjen oven på en vækst i 2020 på 34 procent.

De første produkter – de avancerede pedaler - forventer Asetek-stifter og CEO André Sloth Eriksen på markedet og i masseproduktion allerede i slutningen af året.

Millioner af hackermails passerer uopdaget ind i virksomheder

En bølge på 16,7 millioner hackermails med høj risiko er det seneste år passeret uopdaget ind i tusindvis af virksomheder via webmail.

Det er sket på trods af, at de berørte webmailkonti har indbyggede sikkerhedsfiltre. Det afslører cybersikkerhedsvirksomheden Trend Micro, der efterfølgende har opdaget og blokeret de inficerede mails.

Ser man på, hvor mange farlige e-mails, der slap uset igennem på samme tid i 2019, er tallet i dag 32 procent højere.

Af de 16,7 millioner falske mails er 6,9 millioner af dem med fokus på phishingscams. 5,5 millioner er rettet mod identitetstyveri.

1,1 millioner indeholder malware. Og 317.500 mails hærer under BEC-svindel. De øvrige cirka 2,9 millioner trusler hører under phishingtrusler med blandet indhold.

“Virksomhederne stoler for ukritisk på sikkerheden i cloudservices,” siger cyber defense specialist Jesper Mikkelsen fra Trend Micro i Danmark.

Mødrehjælpen udvikler digital platform, der giver viden, råd og støtte småbørnsforældre

Mødrehjælpen lancerer en digital håndsrækning til gravide og småbørnsforældre med børn mellem nul og tre år.

Engodstart.dk er et digitalt univers, hvor de nybagte familier kan finde viden, rådgivning, støtte og inspiration fra fagpersoner.

"Sitet fungerer som en digital forlængelse af jordmoderen, sundhedsplejersken og alle de øvrige fagpersoner, man møder i graviditeten og gennem barnets første tre år," skriver Mødrehjælpen i en pressemeddelelse.

Man kan blandt andet få tips til amning eller få en oversigt over, hvornår man skal bestille tid til barnets forskellige undersøgelser og vaccinationer.

Det er det digitsle bureau Dept, der står bag sitets tilbliven i sin nye form.

Datto køber israelsk it-sikkerhedsvirksomhed

Teknologivirksomheden Datto har købt den israelske it-sikkerhedsvirksomhed BitDam.

BitDams leverer sikekrhed på samarbejdsværktøjer som Microsoft 365 og Google Workspace mod ransomware, malware og phishingangreb.

“Opkøbet af BitDam markerer et vigtigt skridt på vores sikkerhedsrejse, og det sker i slipstrømmen af lanceringen af Ransomware Detection i Datto Remote Monitoring Management," siger Tim Weller, der er CEO i Datto.

Begge dele giver nye indtjeningsmuligheder for Dattos 17.000 MSP-partnere i takt med, at antallet af cyberangreb på SMV’erne stiger, lyder det fra CEO'en.

"Vi er derfor glade for at få BitDams sikkerhedsteam ombord hos Datto og ser frem til at eksekvere en ambitiøs sikkerhedsstrategi for vores partnere.”

På BitDam-siden lyder det fra Liron Bark, medstifter og CEO: “Vi er begejstrerede for at blive en del af Datto og hjælpe med at forme sikkerhedsstrategien til MSP’erne, da cybertruslerne vil fortsætte med at vokse globalt."