Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Alexander Haslund)

Det europæiske banktilsyn ramt af Hafnium-angreb

Alle mail-servere er kompromitterede hos Det Europæiske Banktulsyns, der er ramt af 2021s hidtil mest kritiske hackerangreb. Hackerne kan have fået adgang til persondata.

Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) er blevet kompromitterede i Hafnium-angrebet. Alle mail-servere er inficerede.

Det skriver BBC.

"EBA arbejder på at identificere, hvilke data man har haft adgang til, hvis man overhovedet har haft adgang til data," fortæller myndigheden til BBC.

Men det ser ud til at hackerne bag angrebet er sluppet afsted med persondata.

Hele systemet er taget offline, imens bankerne og myndighederne forsøger at kortlægge omfanget.

Læs også: Så mange danske servere er foreløbigt ramt af kæmpehack på Exchange Server: Både små, mellemstore og store virksomheder ramt

Hafnium-angrbet, ser også kaldes Microsoft Exchange-angrebet handler om at formodede kinesiske statshackere har udnyttet sårbarheder i Microsoft Exchange Servere til at placere webshells i brugere af tjenestens servere.

Disse webshells giver potentielt hackerne mulighed for at overtage kontrollen med de hackedes interne systemer.

I sidste uge slog Microsoft alarm og udsendte fire patches, der skal lappe disse sårbarheder. Og i dag er endnu en række patches sendt ud, som både Microsoft, sikkerhedseksperter og endog talskvinde for Det Hvide Hus i USA kraftigt opfordrer virksomheder til at installere.

Læs også: Kæmpe Exchange-hack: Microsoft haste-udsender flere patches til Exchange Server

Desuden bør virksomheder foretage sikkerhedstjek, for at være sikre på, at hackerne ikke allerede har fået adgang til interne systemer. Patchene beskytter nemlig ikke mod allerede emplemterede bagdøre.

Læs også: Microsoft hacket i stor skala to gange på få måneder: Er det efterhånden sikkert at bruge Microsoft-løsninger?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere