Artikel top billede

(Foto: Alexander Haslund)

Det europæiske banktilsyn ramt af Hafnium-angreb

Alle mail-servere er kompromitterede hos Det Europæiske Banktulsyns, der er ramt af 2021s hidtil mest kritiske hackerangreb. Hackerne kan have fået adgang til persondata.

Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) er blevet kompromitterede i Hafnium-angrebet. Alle mail-servere er inficerede.

Det skriver BBC.

"EBA arbejder på at identificere, hvilke data man har haft adgang til, hvis man overhovedet har haft adgang til data," fortæller myndigheden til BBC.

Men det ser ud til at hackerne bag angrebet er sluppet afsted med persondata.

Hele systemet er taget offline, imens bankerne og myndighederne forsøger at kortlægge omfanget.

Læs også: Så mange danske servere er foreløbigt ramt af kæmpehack på Exchange Server: Både små, mellemstore og store virksomheder ramt

Hafnium-angrbet, ser også kaldes Microsoft Exchange-angrebet handler om at formodede kinesiske statshackere har udnyttet sårbarheder i Microsoft Exchange Servere til at placere webshells i brugere af tjenestens servere.

Disse webshells giver potentielt hackerne mulighed for at overtage kontrollen med de hackedes interne systemer.

I sidste uge slog Microsoft alarm og udsendte fire patches, der skal lappe disse sårbarheder. Og i dag er endnu en række patches sendt ud, som både Microsoft, sikkerhedseksperter og endog talskvinde for Det Hvide Hus i USA kraftigt opfordrer virksomheder til at installere.

Læs også: Kæmpe Exchange-hack: Microsoft haste-udsender flere patches til Exchange Server

Desuden bør virksomheder foretage sikkerhedstjek, for at være sikre på, at hackerne ikke allerede har fået adgang til interne systemer. Patchene beskytter nemlig ikke mod allerede emplemterede bagdøre.

Læs også: Microsoft hacket i stor skala to gange på få måneder: Er det efterhånden sikkert at bruge Microsoft-løsninger?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere