Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum

Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.

Personlige data om 533 millioner Facebook-brugere fra 106 forskellige lande er i weekenden blevet lækket på hackerforum, og blandt de berørte er 600.000 danskere.

Det skriver Berlingske.

Blandt de data der er blevet lækket, er oplysninger om telefonnumre, adresser, Facebook-ID, fødselsdage og i nogle tilfælde også e-mailadresser.

Derfor skal danskere være opmærksomme på risikoen for at blive udsat for diverse svindelnumre i den kommende, lyder det fra Peter Kruse fra it-sikkerhedsfirmaet CSIS ifølge Berlingske.

Risiko for sms-svindel
Helt konkret advarer han danskerne om, at de skal være opmærksomme på risikoen for at blive udsat for svindenumre via sms-beskeder.

”Adresser og numre er som sådan ikke super kritisk, men i den større sammenhæng kan folk sidde derude og overveje at lave målrettet svindel. Man kan ud over numre og adresser finde hele Facebook-profilen og koble det sammen og målrette svindlen,” siger Peter Kruse til Berlingske.

En talsperson for Facebook oplyser til mediet Business Insider at det har været muligt at scrape de mange data fra Facebook via en sårbarhed af ældre dato, som dog blev lappet i 2019.

Læs også: Sikkerheds-ekspert Peter Kruse venter alvorlige efterdønninger af Exchange-angreb på danske virksomheder: "Der patches, men der ryddes ikke ordentligt op"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Henter milliarder af kroner fra den danske stat - men betaler nul kroner i skat: Se DXC Technologys svar til Computerworld - og de spørgsmål som selskabet ikke vil svare på
DXC Technology er en af landets største it-leverandører til det offentlige, men virksomheden har ikke betalt selskabsskab den seneste årrække. Se selskabets svar her og de spørgsmål, som redaktionen har stillet.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.