Artikel top billede

(Foto: Fotis Fotopoulos)

Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum

Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.

Personlige data om 533 millioner Facebook-brugere fra 106 forskellige lande er i weekenden blevet lækket på hackerforum, og blandt de berørte er 600.000 danskere.

Det skriver Berlingske.

Blandt de data der er blevet lækket, er oplysninger om telefonnumre, adresser, Facebook-ID, fødselsdage og i nogle tilfælde også e-mailadresser.

Derfor skal danskere være opmærksomme på risikoen for at blive udsat for diverse svindelnumre i den kommende, lyder det fra Peter Kruse fra it-sikkerhedsfirmaet CSIS ifølge Berlingske.

Risiko for sms-svindel

Helt konkret advarer han danskerne om, at de skal være opmærksomme på risikoen for at blive udsat for svindenumre via sms-beskeder.

”Adresser og numre er som sådan ikke super kritisk, men i den større sammenhæng kan folk sidde derude og overveje at lave målrettet svindel. Man kan ud over numre og adresser finde hele Facebook-profilen og koble det sammen og målrette svindlen,” siger Peter Kruse til Berlingske.

En talsperson for Facebook oplyser til mediet Business Insider at det har været muligt at scrape de mange data fra Facebook via en sårbarhed af ældre dato, som dog blev lappet i 2019.

Læs også: Sikkerheds-ekspert Peter Kruse venter alvorlige efterdønninger af Exchange-angreb på danske virksomheder: "Der patches, men der ryddes ikke ordentligt op"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere