Artikel top billede

(Foto: Pr-foto)

Ny smartphone giver fremgang til Samsung: Overskud stiger med 44 procent

Den nye smartphone Galaxy S21 og et stigende tv-salg har skabt fremgang for den koreanske elektronikgigant.

Den koreanske elektronikgigant Samsung Electronics forventer, at overskuddet vil stige med 44 procent til 9,3 trillioner won eller knap 57,6 millioner kroner i første kvartal af 2021.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Fremgangen skyldes ifølge nyhedsbureaet en stigning i salget af tv og smartphones, mens den aktuelle globale chip-mangel trækker i den anden retning for selskabet.

Helt konkret mener analytikere, at lanceringen af selskabets nye flagskibstelefon Galaxy S21 har betydet, at overskuddet i selskabets mobil-division er staget med 1 trillion won til cirka 4,15 trillioner won.

Overskuddet i Samsungs tv-division er ifølge Reuters samtidig blevet fordoblet til knap 1 trillion won

Til gengæld er overskuddet i Samsungs-chip division faldet med 20 procent til 3,6 trillioner won, hvilket blandt andet kan tilskrives øgede investeringer i selskabets lokale chip-produktion samt en midlertidig lukning i februar af selskabets produktionsfaciliteter i den amerikanske stat Texas
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere