Artikel top billede

Alibaba-stifter Jack Mas finanskæmpe Ant Group kommer under kinesisk kontrol

Kina strammer grebet yderligere om den kinesiske rigmand og stifter af Alibaba, Jack Ma. Kina sætter nu sig selv i kontrol over Jack Mas nye finans-kæmpe Ant Group, hvis børsnotering Kina blokerede for fornylig.

Kina strammer grebet om rigmanden Jack Ma, der står bag Alibaba og den kinesiske finanskæmpe Ant Group, og som er en af verdens rigeste mennesker.

Den kinesiske folkebank meddeler nemlig ifølge Wall Street Journal, at Ant Group efter sit forliste forsøg på at blive børsnoteret i efteråret nu vil ansøge om at overgå til at blive et finansielt holding-selskab underlagt den kinesiske centralbank.

Det sker efter, at Ant Group tidligere mandag deltog i et møde med fire kinesiske myndigheder inden for bankvæsen.

Den kinesiske folkebank meddeler, at der over de seneste måneder er blevet ‘udarbejdet en omfattende og realistisk genopretningsplan” for Ant Group.

Jack Ma forsøgte at få børsnoteret Ant Group i efteråret 2020, men det gik ikke som ventet, da Kina trak håndbremsen, og Jack Ma pludselig forsvandt.

Det kan du læse mere om her: Den gigantiske børsnotering af Ant Group er aflyst: Kinesiske myndigheder trækker håndbremsen

Siden har Jack Mas selskabet været genstand for en ret omfattende opmærksomhed fra de kinesiske myndigheder, der har udstukket bøder og strammet op i reguleringen af de store kinesiske tech-selskaber.

Det kan du læse mere om her: Hvad er der sket med Jack Ma? Her er historien om den flamboyante Alibaba-stifters storhed og fald

Læs også:

Efter flere måneder under jorden er Alibaba-stifter Jack Ma igen dukket op - i en skolegård

Kina skruer op for regulering af tech-giganter: Vil forhindre Alibaba, Tencent og Ant Group i at få for meget magt

It-giganten Alibaba får rekordstor bøde på 17 milliarder kroner

Kina prøver at stoppe finans-gigant fra monopol: Ant Group skal tilbage til rødderne

Ant Group-stifter Jack Ma klar til at forære del af sit milliard-imperium til Kina efter politiske problemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere