Artikel top billede

Alibaba-stifter Jack Mas finanskæmpe Ant Group kommer under kinesisk kontrol

Kina strammer grebet yderligere om den kinesiske rigmand og stifter af Alibaba, Jack Ma. Kina sætter nu sig selv i kontrol over Jack Mas nye finans-kæmpe Ant Group, hvis børsnotering Kina blokerede for fornylig.

Kina strammer grebet om rigmanden Jack Ma, der står bag Alibaba og den kinesiske finanskæmpe Ant Group, og som er en af verdens rigeste mennesker.

Den kinesiske folkebank meddeler nemlig ifølge Wall Street Journal, at Ant Group efter sit forliste forsøg på at blive børsnoteret i efteråret nu vil ansøge om at overgå til at blive et finansielt holding-selskab underlagt den kinesiske centralbank.

Det sker efter, at Ant Group tidligere mandag deltog i et møde med fire kinesiske myndigheder inden for bankvæsen.

Den kinesiske folkebank meddeler, at der over de seneste måneder er blevet ‘udarbejdet en omfattende og realistisk genopretningsplan” for Ant Group.

Jack Ma forsøgte at få børsnoteret Ant Group i efteråret 2020, men det gik ikke som ventet, da Kina trak håndbremsen, og Jack Ma pludselig forsvandt.

Det kan du læse mere om her: Den gigantiske børsnotering af Ant Group er aflyst: Kinesiske myndigheder trækker håndbremsen

Siden har Jack Mas selskabet været genstand for en ret omfattende opmærksomhed fra de kinesiske myndigheder, der har udstukket bøder og strammet op i reguleringen af de store kinesiske tech-selskaber.

Det kan du læse mere om her: Hvad er der sket med Jack Ma? Her er historien om den flamboyante Alibaba-stifters storhed og fald

Læs også:

Efter flere måneder under jorden er Alibaba-stifter Jack Ma igen dukket op - i en skolegård

Kina skruer op for regulering af tech-giganter: Vil forhindre Alibaba, Tencent og Ant Group i at få for meget magt

It-giganten Alibaba får rekordstor bøde på 17 milliarder kroner

Kina prøver at stoppe finans-gigant fra monopol: Ant Group skal tilbage til rødderne

Ant Group-stifter Jack Ma klar til at forære del af sit milliard-imperium til Kina efter politiske problemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere