Artikel top billede

Alibaba-stifter Jack Mas finanskæmpe Ant Group kommer under kinesisk kontrol

Kina strammer grebet yderligere om den kinesiske rigmand og stifter af Alibaba, Jack Ma. Kina sætter nu sig selv i kontrol over Jack Mas nye finans-kæmpe Ant Group, hvis børsnotering Kina blokerede for fornylig.

Kina strammer grebet om rigmanden Jack Ma, der står bag Alibaba og den kinesiske finanskæmpe Ant Group, og som er en af verdens rigeste mennesker.

Den kinesiske folkebank meddeler nemlig ifølge Wall Street Journal, at Ant Group efter sit forliste forsøg på at blive børsnoteret i efteråret nu vil ansøge om at overgå til at blive et finansielt holding-selskab underlagt den kinesiske centralbank.

Det sker efter, at Ant Group tidligere mandag deltog i et møde med fire kinesiske myndigheder inden for bankvæsen.

Den kinesiske folkebank meddeler, at der over de seneste måneder er blevet ‘udarbejdet en omfattende og realistisk genopretningsplan” for Ant Group.

Jack Ma forsøgte at få børsnoteret Ant Group i efteråret 2020, men det gik ikke som ventet, da Kina trak håndbremsen, og Jack Ma pludselig forsvandt.

Det kan du læse mere om her: Den gigantiske børsnotering af Ant Group er aflyst: Kinesiske myndigheder trækker håndbremsen

Siden har Jack Mas selskabet været genstand for en ret omfattende opmærksomhed fra de kinesiske myndigheder, der har udstukket bøder og strammet op i reguleringen af de store kinesiske tech-selskaber.

Det kan du læse mere om her: Hvad er der sket med Jack Ma? Her er historien om den flamboyante Alibaba-stifters storhed og fald

Læs også:

Efter flere måneder under jorden er Alibaba-stifter Jack Ma igen dukket op - i en skolegård

Kina skruer op for regulering af tech-giganter: Vil forhindre Alibaba, Tencent og Ant Group i at få for meget magt

It-giganten Alibaba får rekordstor bøde på 17 milliarder kroner

Kina prøver at stoppe finans-gigant fra monopol: Ant Group skal tilbage til rødderne

Ant Group-stifter Jack Ma klar til at forære del af sit milliard-imperium til Kina efter politiske problemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.