Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

Private organisationer forlanger at EU øger privatlivets rettigheder i planlagte WhatsApp- og Skype-regler

31 borger- og menneskerettighedsorganisationer opfordrer EU til at begynde at tage EU-borgernes rettigheder til privatlivets fred mere alvorligt. Opfordringen kommer efter at EU har vedtaget en fælles holdning til regler for WhatsApp og Skype.

Amnesty International, Privacy International og 28 andre borger- og menneskerettighedsgrupper opfordrer i dag EU-lovgivere til at tage en stærk holdning til privatlivets rettigheder i foreslåede regler for Facebooks WhatsApp og Microsofts Skype.

Gruppens opfordring blev leveret i et brev til Europa-Parlamentet, hvori organisationerne beskylder EU-landene for at svække privatlivets rettigheder.

Det skriver Reuters.

Brevet kommer efter at EU-landene i februar blev enige om en fælles holdning i kommende forhandlinger med EU-Parlamentet og EU-Kommissionen.

Det, der skal forhandles om, er en e-privatlivsforordning, der vil underkaste WhatsApp og Skype de samme regler som udbydere af telekommunikation og begrænse sporing af brugere for at levere personlige annoncer.

Forordningen, der blev foreslået af Kommissionen i 2017, har mødt uenighed blandt Parlamentets lande om regler for cookies, krav om samtykke og bestemmelser om afsløring og sletning af børnepornografi.

De 31 organisationer mener, at EU-landene har fjernet eller svækket et antal klausuler, der ville beskytte internetbrugere fra sporing og overvågning.

Disse klausuler var blevet foreslået af EU-Parlamentet som grundlag for samtalerne.

Ifølge de private organisationer bør EU-politikerne gendanne disse klausuler, fordi privatlivets fred er blevet et altoverskyggende problem under Covid-19-pandemien, når folk bevæger sig online.

"Vi har muligheden for at skabe et internet, der bedre tjener brugerne ved at stoppe indbyggede dataindsamlings- og sporingsmetoder," siger Eva Simon, senior advokatofficer ved Civil Liberties Union for Europe, i en erklæring.

"Det er vigtigt, at Europa-Parlamentet indser, at det kan stå op for folket og ikke forsvare de store teknologiplatformes interesser."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere