Artikel top billede

Private organisationer forlanger at EU øger privatlivets rettigheder i planlagte WhatsApp- og Skype-regler

31 borger- og menneskerettighedsorganisationer opfordrer EU til at begynde at tage EU-borgernes rettigheder til privatlivets fred mere alvorligt. Opfordringen kommer efter at EU har vedtaget en fælles holdning til regler for WhatsApp og Skype.

Amnesty International, Privacy International og 28 andre borger- og menneskerettighedsgrupper opfordrer i dag EU-lovgivere til at tage en stærk holdning til privatlivets rettigheder i foreslåede regler for Facebooks WhatsApp og Microsofts Skype.

Gruppens opfordring blev leveret i et brev til Europa-Parlamentet, hvori organisationerne beskylder EU-landene for at svække privatlivets rettigheder.

Det skriver Reuters.

Brevet kommer efter at EU-landene i februar blev enige om en fælles holdning i kommende forhandlinger med EU-Parlamentet og EU-Kommissionen.

Det, der skal forhandles om, er en e-privatlivsforordning, der vil underkaste WhatsApp og Skype de samme regler som udbydere af telekommunikation og begrænse sporing af brugere for at levere personlige annoncer.

Forordningen, der blev foreslået af Kommissionen i 2017, har mødt uenighed blandt Parlamentets lande om regler for cookies, krav om samtykke og bestemmelser om afsløring og sletning af børnepornografi.

De 31 organisationer mener, at EU-landene har fjernet eller svækket et antal klausuler, der ville beskytte internetbrugere fra sporing og overvågning.

Disse klausuler var blevet foreslået af EU-Parlamentet som grundlag for samtalerne.

Ifølge de private organisationer bør EU-politikerne gendanne disse klausuler, fordi privatlivets fred er blevet et altoverskyggende problem under Covid-19-pandemien, når folk bevæger sig online.

"Vi har muligheden for at skabe et internet, der bedre tjener brugerne ved at stoppe indbyggede dataindsamlings- og sporingsmetoder," siger Eva Simon, senior advokatofficer ved Civil Liberties Union for Europe, i en erklæring.

"Det er vigtigt, at Europa-Parlamentet indser, at det kan stå op for folket og ikke forsvare de store teknologiplatformes interesser."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.