Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

Private organisationer forlanger at EU øger privatlivets rettigheder i planlagte WhatsApp- og Skype-regler

31 borger- og menneskerettighedsorganisationer opfordrer EU til at begynde at tage EU-borgernes rettigheder til privatlivets fred mere alvorligt. Opfordringen kommer efter at EU har vedtaget en fælles holdning til regler for WhatsApp og Skype.

Amnesty International, Privacy International og 28 andre borger- og menneskerettighedsgrupper opfordrer i dag EU-lovgivere til at tage en stærk holdning til privatlivets rettigheder i foreslåede regler for Facebooks WhatsApp og Microsofts Skype.

Gruppens opfordring blev leveret i et brev til Europa-Parlamentet, hvori organisationerne beskylder EU-landene for at svække privatlivets rettigheder.

Det skriver Reuters.

Brevet kommer efter at EU-landene i februar blev enige om en fælles holdning i kommende forhandlinger med EU-Parlamentet og EU-Kommissionen.

Det, der skal forhandles om, er en e-privatlivsforordning, der vil underkaste WhatsApp og Skype de samme regler som udbydere af telekommunikation og begrænse sporing af brugere for at levere personlige annoncer.

Forordningen, der blev foreslået af Kommissionen i 2017, har mødt uenighed blandt Parlamentets lande om regler for cookies, krav om samtykke og bestemmelser om afsløring og sletning af børnepornografi.

De 31 organisationer mener, at EU-landene har fjernet eller svækket et antal klausuler, der ville beskytte internetbrugere fra sporing og overvågning.

Disse klausuler var blevet foreslået af EU-Parlamentet som grundlag for samtalerne.

Ifølge de private organisationer bør EU-politikerne gendanne disse klausuler, fordi privatlivets fred er blevet et altoverskyggende problem under Covid-19-pandemien, når folk bevæger sig online.

"Vi har muligheden for at skabe et internet, der bedre tjener brugerne ved at stoppe indbyggede dataindsamlings- og sporingsmetoder," siger Eva Simon, senior advokatofficer ved Civil Liberties Union for Europe, i en erklæring.

"Det er vigtigt, at Europa-Parlamentet indser, at det kan stå op for folket og ikke forsvare de store teknologiplatformes interesser."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere