Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Aarhusiansk Microsoft ERP-hus fusionerer med østrigsk selskab / IO Interactive åbner ny afdeling i Barcelona / Forbrugerombudsmanden har meldt simbo.dk og kronelån.dk for bedrageri

Morgen-briefing: Aarhusiansk Microsoft ERP-hus fusionerer med østrigsk selskab / IO Interactive åbner ny afdeling i Barcelona / Forbrugerombudsmanden har meldt simbo.dk og kronelån.dk for bedrageri / IT-Branchen roser regeringen for ny life science-strategi / Adobe-grundlæggeren Charles Geschke er død / Bezos: Amazon skal blive en bedre arbejdsplads

Vær hilset! Så er der atter nye tidender fra den fremskudte lyttepost på Amager, hvor Niels Veileborg hele ugen har fornøjelsen at lægge lyttelapperne til it-verdens puls og destilere de vigtigste hændelser i ultrakort form ... også kaldet morgen-briefing fra Computerworld. Velkommen til.

Aarhusiansk Microsoft ERP-hus fusionerer med østrigsk selskab

Det danske ERP-hus SolutionHouse blev 7. april en del af østrigske BE-terna Group. SolutionHouse blev etableret i 2010, af Niels Erik Petersen i Åbyhøj, og har kunder som Bolia.com, Samson Agro og Index Retail, fremgår det af en pressemeddelelse.

”For at hjælpe vores kunder bedst muligt, har vi for alvor indset, at vi skulle opgradere vores virksomhed for at tilbyde de helt rigtige løsninger. BE-terna er en førende udbyder af Microsoft Dynamics løsninger og tilbyder desuden kompetencer og produkter, der hører naturligt sammen med Microsoft Dynamics familien. Derfor udvider vi nu vores aktiviteter i Danmark og Holland sammen” fortæller Niels Erik Petersen.

IO Interactive åbner ny afdeling i Barcelona

Det danske spilfirma IO Interactive har åbnet en ny afdeling - et såkaldt studio - i Barcelona, som skal arbejde sammen med tilsvarende afdelinger i København og Malmø.

Dels er fokus IO Interactives proprietære spilplatform, dels de populære spil Hitman og Project 007. Og så om et nyt spil, som er i støbeskeen, fremgår det af en pressemeddelelse.

Forbrugerombudsmanden har meldt simbo.dk og kronelån.dk for bedrageri

Forbrugerombudsmanden advarer skarpt mod at låne penge via Capitolias hjemmesider simbo.dk og kronelån.dk, fordi Capitolia fortsætter med at opkræve forbrugerne en ulovlig månedlig rente på 17 procent af saldo, fremgår det af en pressemeddelelse.

Forbrugerombudsmanden vurderer, at forbrugere, der optager lån via simbo.dk og kronelån.dk, bliver udsat for bedrageri og har har anmeldt sagen til politiet.

På hjemmesiderne simbo.dk og kronelån.dk har Capitolia siden 1. juli 2020 tilbudt forbrugslån med en månedlig fast rente på 0,37 procent, men når låneaftalen er indgået, stiger renten til 17 procent af saldo, hvis forbrugerne ikke sender en række oplysninger hver 30. dag til Capitolia. For eksempel beder Capitolia forbrugerne om at sende deres seneste lønseddel og en erklæring fra deres nærmeste leder om, at de fortsat er ansat. Efter Forbrugerombudsmandens opfattelse er der ingen saglig begrundelse for sådanne månedlige oplysningskrav, som Capitolia bevidst har gjort meget vanskelige at opfylde. Mange forbrugere betaler den høje rente, da Capitolia ellers kan opsige lånet ifølge låneaftalerne.

IT-Branchen roser regeringen for ny life science-strategi

Regeringen præsenterede i fredags sin nye strategi for dansk life science-industri frem mod 2023, og det får foreningen IT-Branchen til at sige i en mail til Computerworld, at det overordnet er en fin strategi med tung fokus på forskning, men meget lidt digitalisering. Dog er der et par vigtige elementer i strategien.

”Det er godt at se, at der er et stærkt fokus på at få sundhedsdata ud at arbejde, så vi kan skabe nye og bedre løsninger til sundhedssektoren. Det er der brug for i en allerede presset sektor, da brugen af data kan være med til at forebygge, forkorte behandlingsforløb og forbedre genoptræningen.”

”Der ligger et kæmpe potentiale i sundhedsvæsenets egen anvendelse af sundhedsdata, så det er opløftende at se, at det er en af ambitionerne i strategien. Det kan være med til at øge innovationen og samtidig også forbedre patientoplevelsen i sundhedssektoren.”

”Det er også positivt at man nu tager første skridt mod en national analyseplatform, hvor man giver mulighed for at samkøre sundhedsdata med andre datasæt. Her er det dog vigtigt, at man også giver adgang til virksomheder, så de kan være med til udvikle nye løsninger og services.”

Adobe-grundlæggeren Charles Geschke er død

Charles Geschke, en af stifterne af it-selskabet Adobe, er død, 81 år gammel. Det skriver BBC.

Geschke huskes måske især, fordi han for 10 år siden blev kidnappet og fundet i live efter fire dages fangenskab. En kidnapper blev taget og var i besiddelse af en løsesum på 650.000 dollars, og kidnapperne ledte politiet til det sted, hvor Geschke blev holdt til fange.

Charles Geschke var med til at udvikle software og kendte formater som PDF, Acrobat og Photoshop.

Bezos: Amazon skal blive en bedre arbejdsplads

Arbejdsforholdene hos Amazon har gentagne gange mødt skarp kritik, og på det seneste har ansatte forgæves forsøgt at danne en fagforening for Amazon-ansatte.

Nu siger topchefen Jeff Bezos i et brev til aktionærerne, at Amazon skal blive en bedre arbejdsplads. Selskabet, som beskæftiger ikke færre end 1,3 millioner mennesker, skal også være en mere sikker arbejdsplads, siger Bezos, men samtidig afviser han kritikken af de aktuelle arbejdsforhold, skriver The Guardian.