Artikel top billede

Atea ramt af global chipmangel: Leveringstider stiger med op til seks måneder

Atea Danmark rammes af den globale mangel på computerchips. På visse områder stiger leveringstiden op til seks måneder.

Den globale mangel på chips er blevet en hovedpine for Atea Danmark.

Selskabet oplever nemlig problemer med at få visse produkter hjem fra de udenlandske leverandører, hvilket får leveringstiderne til at gå i vejret, skriver Børsen.

"Vi er vant til at operere med to til fire ugers leveringstid, men på nogle områder er vi nu oppe på at have seks måneders leveringstid,” siger Jonas Kjærulf, indkøbschef i Atea, til Børsen.

Indkøbschefen beretter, at budskabet fra leverandørerne lyder, at dette scenarie vil være "the new normal" de kommende år.

Atea er Danmarks største leverandør af hardware til det offentlige.

Den akutte mangel på chips og elektroniske komponenter skyldes en kombination af naturkatastrofer, flaskehalse i transportsektoren samt stigende efterspørgsel på elektronik, lyder det.

Chip-krisen har påvirket flere industrier verden over, der benytter elektroniske komponenter.

Blandt andet har flere bilproducenter lukket ned for produktionslinjer og fabrikker midlertidigt, da det ikke er muligt at fremstille bilerne uden de fornødne dele.

På amerikansk jord har præsident Joe Biden foreslået, at USA investerer 50 milliarder dollar i forskning og udvikling af mikrochips for at imødekomme det voksende problem.

Det kan du læse mere om her: USA ramt af akut chip-mangel – Joe Biden på vej med gigant-investering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter fem år med KMD: Banedanmark søger it-leverandør til kæmpeordre på 170 millioner kroner
Banedanmark søger it-leverandør, der skal stå for driften af alle organisationens administrative it-systemer, når KMD’s nuværende kæmpe-kontrakt udløber.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.