Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Atea ramt af global chipmangel: Leveringstider stiger med op til seks måneder

Atea Danmark rammes af den globale mangel på computerchips. På visse områder stiger leveringstiden op til seks måneder.

Den globale mangel på chips er blevet en hovedpine for Atea Danmark.

Selskabet oplever nemlig problemer med at få visse produkter hjem fra de udenlandske leverandører, hvilket får leveringstiderne til at gå i vejret, skriver Børsen.

"Vi er vant til at operere med to til fire ugers leveringstid, men på nogle områder er vi nu oppe på at have seks måneders leveringstid,” siger Jonas Kjærulf, indkøbschef i Atea, til Børsen.

Indkøbschefen beretter, at budskabet fra leverandørerne lyder, at dette scenarie vil være "the new normal" de kommende år.

Atea er Danmarks største leverandør af hardware til det offentlige.

Den akutte mangel på chips og elektroniske komponenter skyldes en kombination af naturkatastrofer, flaskehalse i transportsektoren samt stigende efterspørgsel på elektronik, lyder det.

Chip-krisen har påvirket flere industrier verden over, der benytter elektroniske komponenter.

Blandt andet har flere bilproducenter lukket ned for produktionslinjer og fabrikker midlertidigt, da det ikke er muligt at fremstille bilerne uden de fornødne dele.

På amerikansk jord har præsident Joe Biden foreslået, at USA investerer 50 milliarder dollar i forskning og udvikling af mikrochips for at imødekomme det voksende problem.

Det kan du læse mere om her: USA ramt af akut chip-mangel – Joe Biden på vej med gigant-investering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere