Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Atea ramt af global chipmangel: Leveringstider stiger med op til seks måneder

Atea Danmark rammes af den globale mangel på computerchips. På visse områder stiger leveringstiden op til seks måneder.

Den globale mangel på chips er blevet en hovedpine for Atea Danmark.

Selskabet oplever nemlig problemer med at få visse produkter hjem fra de udenlandske leverandører, hvilket får leveringstiderne til at gå i vejret, skriver Børsen.

"Vi er vant til at operere med to til fire ugers leveringstid, men på nogle områder er vi nu oppe på at have seks måneders leveringstid,” siger Jonas Kjærulf, indkøbschef i Atea, til Børsen.

Indkøbschefen beretter, at budskabet fra leverandørerne lyder, at dette scenarie vil være "the new normal" de kommende år.

Atea er Danmarks største leverandør af hardware til det offentlige.

Den akutte mangel på chips og elektroniske komponenter skyldes en kombination af naturkatastrofer, flaskehalse i transportsektoren samt stigende efterspørgsel på elektronik, lyder det.

Chip-krisen har påvirket flere industrier verden over, der benytter elektroniske komponenter.

Blandt andet har flere bilproducenter lukket ned for produktionslinjer og fabrikker midlertidigt, da det ikke er muligt at fremstille bilerne uden de fornødne dele.

På amerikansk jord har præsident Joe Biden foreslået, at USA investerer 50 milliarder dollar i forskning og udvikling af mikrochips for at imødekomme det voksende problem.

Det kan du læse mere om her: USA ramt af akut chip-mangel – Joe Biden på vej med gigant-investering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere