Artikel top billede

Nu slippes der førerløse taxaer løs på de kinesiske gader

Beijings gader får en mindre flåde af førerløse taxier at benytte sig af.

Den kinesiske tech-gigant Baidu slipper en lille eskadrille af førerløse taxier ud i den kinesiske hovedstad, Beijing.

Virksomheden, som ofte beskrives som en kinesiske pendant til software-giganten Google, er nu i stand til at trille omkring med betalende passagerer, skriver nyhedsbureaet AP, om end der vil være en vært ombord på passagersædet, for at imødekomme ved nødssituationer, lyder det.

Op til 10 af de såkaldte ’Apollo’ køretøjer vil kunne operere på en gang og dække et areal på tre kvadratkilometer hver, hvor de vil samle passagerer op ved forudbestemte stoppesteder, lyder det. Bilen vil først køre efter at sikkerhedsselen er klikket fast.

Prisen for en tur lyder på 30 yuan, eller godt 28 kroner, for passagerer mellem 18 og 60 år. En tur kan bestilles igennem en dedikeret app kaldet ’Apollo Go’.

Indtil videre har Baiduk kørt med over 210.000 passagerer fordelt på tre kinesiske byer via Apollo-tjenesten. Robot-taxierne har dog hidtil haft en fører ombord, til at overtage styringen om nødvendigt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere