Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Pas på: Bølge af sms-phishing ude efter dit NemID-nøglekort / Apple skyder kæmpe udviklermesse i gang / Første arbejdsdag for ny Columbus-CEO

Pas på: Bølge af sms-phishing ude efter dit NemID-nøglekort. Apple skyder kæmpe udviklermesse i gang. Første arbejdsdag for ny Columbus-CEO. Forudsigelse: Ransomware-angreb vil koste verden mere end 1,6 billioner kroner i 2031. To danske it-virksomheder slår sig sammen. Internettets grundlægger fylder 66 år.

Godmorgen og velkommen til tirsdagens morgen-briefing.

I dagens korte nyhedsoverflyvning af de danske og udenlandske it-nyheder begynder vi med en kort advarsel.

Pas på: Bølge af sms-phishing ude efter dit NemID-nøglekort

"Dit NemID er blevet spærret, på grund af mistænkelig aktivitet. Hvis det ikke var dig, kontakt: nemidhjaelp.com."

Sådan lyder det i nogle af de sms'er, der er sendt ud til mange danskere i en større Smishing-bølge, og som via et link forsøger at franarre modtagerne deres NemID-nøglekoder.

Det advarer CSIS om på sin hjemmeside.

"Hvis modtageren kan lokkes til at klikke på det pågældende link, så vil den skadelige webside lokke brugeren til at logge ind med NemID, og i baggrunden, mens det sker, lave Man in the Middle (MiTM) i realtid i forsøget på at opfange NemID nøglekoder/engangskoder," lyder advarslen.

Du kan se screenshots og læse mere om de falske sms'er her.

Apple skyder kæmpe udviklermesse i gang

Mandag aften stod i æblets tegn, da Apple og topchef Tim Cook klokken 19 dansk tid skød årets udgave af selskabets kæmpe WWDC-udviklermesse i gang.

Ikke alene blev konferencen igen afviklet helt digitalt, men en række af de nye funktioner bar også præg af, at de var udviklet i coronaens tidsalder.

Som altid var software i højsædet, og Apple præsenterede nye udgaver af styresystemerne iOS, MacOS og iPadOS.

Her på Computerworld kan du selvfølgelig få et overblik over de vigtigste produktnyheder fra Apple.

Første arbejdsdag for ny Columbus-CEO

Ny topchef for Columbus, Søren Krogh Knudsen, havde officielt første arbejdsdag i går, mandag 7. juni.

Han skal nu til at lære nogle af de omkring 1.800 ansatte bedre at kende hos det danske børsnoterede selskab.

"I dag er jeg begyndt et nyt eventyr i mit professionelle liv som CEO og præsident for Columbus. Jeg er spændt, ydmyg og stolt over at være betroet dette ansvar, og jeg ser frem til at møde alle mine nye kollegaer, kunder og strategiske partnere," skriver Søren Krogh Knudsen på sin LinkedIn-profil.

Søren Krogh Knudsen kommer fra PA Consulting Group, hvor han har været i 13 år, blandt andet som global direktør for it-transformation og landechef i Sverige.

Den nytiltrådte direktør for Columbus afløser Columbus' CFO, Hans Henrik Thrane, der har fungeret som konstitueret CEO, siden tidligere topchef Thomas Honoré blev fyret 27. august 2020.

Forudsigelse: Ransomware-angreb vil koste verden mere end 1,6 billioner kroner i 2031

Enorme økonomiske omkostninger er på spil, når virksomheder, institutioner og brugere bliver ramt af ransomware-angreb.

Hvor høje kan givetvis være svært at spå om, men ikke desto mindre har analysevirksomheden Cybersecurity Ventures begivet sig ud i en konkret forudsigelse.

I 2031 vil omkostningerne ifølge selskabets analyse passere 265 milliarder dollar svarende til over 1,6 billion kroner.

Det skriver Zdnet.

Lige nu forudser Cybersecurity Ventures, at ransomware-angreb 'kun' vil løbe op i en omkostning på knap 20 milliarder dollar på verdensplan i 2021.

To danske it-virksomheder slår sig sammen

De to danske it-virksomheder 4Dimensions og Onzite fusionerer.

Det oplyser selskaberne til Computerworld.

Med sammenlægningen af selskaberne, som fortsætter under navnet 4Dimensions, budgetteres med en omsætning på over 100 millioner kroner og en medarbejderstab på 50 ansatte.

Begge virksomheder opererer i dag inden for de samme områder; hosting/cloud, it-konsulenter, ERP og salg af hardware, lyder det.

Det moderne internets grundlægger fylder 66 år

Sir Timothy "Tim" John Berners-Lee, der anses for noget så beskedent som det moderne internets grundlægger, fylder i dag 66 år.

Det hele tog sin begyndelse tilbage i 1989, hvor Tim Berners-Lee ville skabe et system så fysikere over hele verden kunne udveksle informationer på tværs af platforme.

Og 6. august 1991 blev den første hjemmeside aktiveret – World Wide Web var født.

Den første browser, WorldWideWeb (senere Nexus), kom også samtidig med den første hjemmeside. Senere i 1993 blev WWW frigivet til den brede offentlighed, og det store gennembrud kom med Mosaic-browseren samme år.

I 1994 blev World Wide Web Consortium (W3C) stiftet på Massachusetts Institute of Technology for at udvikle tekniske standarder til internettet og forestå udviklingen.

Berners-Lee er stadig direktør for W3C.

Tillykke her fra den internetbaserede udgave af Computerworld.