Artikel top billede

(Foto: Christian Wiediger Rymh)

Amazons udnyttelse af data skal kulegraves: Favoriserer platformen de brugere, der anvender Amazons egne logistik-tjenester?

Amazon skal ses efter i sømmene af den britiske konkurrencemyndighed. Handelsplatformen skal undersøge, hvordan den prioriterer forhandlere, der fremhæves i såkaldte 'købskasser'.

Storbritanniens konkurrencevagthund planlægger lige nu en nærmere undersøgelse af e-handelsplatformen Amazon.

Myndigheder har i flere måneder rettet fokus mod den måde, som Amazon bruger de data på, den indsamler på sin platform.

Tilsynsmyndigheden har også undersøgt, hvordan Amazon beslutter, hvilke købmænd, der vises i den købsfunktion, der vises i en hvid boks til højre for alle varer.

Det skriver Reuters.

Undersøgelsen skal blandt andet kortlægge, om Amazon favoriserer de købmænd, der bruger Amazons logistik- og leveringstjenester, når platformen beslutter, hvem der har adgang til købskassen og til sine førstekunder, skriver Financial Times med henvisning til en række anonyme kilder tæt på undersøgelsen.

Det er stadig ikke klarlagt hvornår og i hvor stort omfang undersøgelsen skal finde sted.

I forvejen har også EU to undersøgelser i gang af Amazon. Den ene ser på, hvordan virksomheden bruger data til at fremme sine egne produkter til potentiel skade for rivaler. Den anden ser - ligesom den britiske konkurrencemyndighed - på kriterier for brugen af ​​købskassen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere