Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Overskud i første forsøg til Virus112-stifter

Tidligere Eurotrust-direktør Brian Mertz Pedersen fik overskud i første år som selvstændig med Danmark Online, der satser på online markedsføring. Bestyrelsen er samtidig blevet styrket med et eks-folketingsmedlem og en tidligere Aston-direktør.

Et eksplosivt marked for online markedsføring har skaffet en lille halv million kroner på bundlinjen i første leveår for selskabet Danmark Online, der ledes af den tidligere Eurotrust-direktør og Virus112-stifter, Brian Mertz Pedersen.

Brian Mertz Pedersen trådte ud af Eurotrust i december 2003 og gik måneden efter i gang som selvstændig i Danmark Online, der i april købte hovedparten af selskabet Copenhagen Interactive, som fokuserer på online markedsføring.

Det første regnskabsår for Danmark Online viser, at Brian Mertz Pedersens karriereskifte måske var en klog ide, for det blev i hvert til et overskud på en lille halv million kroner på bundlinjen.

- Jeg stoppede i Eurotrust i december, og vi startede først op i januar, og det er lykkedes at få et positivt resultat, så det er vi meget glade for. Men det er også et marked i vækst, siger Brian Mertz Pedersen.

Satser på stor vækst

Selskabet med i alt 18 ansatte oplyser ikke omsætningen, men bruttofortjenesten blev på 2,2 millioner kroner og Brian Mertz Pedersen satser på stor vækst fremover.

Danmark Online ApsÅrsregnskab
Millioner kroner2003/04-
Bruttofortjeneste2,2-
Resultat af primær drift (EBIT)0,6-
Resultat før skat 0,6-
Resultat0,4-
Egenkapital1,2-
Antal ansatte7-9-
- Vores vækstforventninger er blevet større i og med, at vi kan se, at det er et marked i vækst. De større virksomheder har allerede stor fokus på det her, mens mange små og mellemstore virksomheder ikke kender så meget til det, mener han.

I regnskabstallene er Copenhagen Interactive ikke regnet med, da Danmark Online kun ejer 55 procent af selskabet. De to firmaer deler dog allerede adresse og hjemmeside, og det er meningen, at de på et tidspunkt skal slås sammen.

For at sætte skub i væksten er Danmark Online i første omgang blevet omdannet fra et anpartsselskab til et aktieselskab, hvor tidligere folketingsmedlem Niels Ahlmann-Ohlsen og den tidligere Aston-direktør Torben Aagaard er med i bestyrelsen.

- En professionel bestyrelse skal udvide selskabets netværk og kundekreds. Niels Ahlmann-Olsen har for eksempel et meget stort kundenetværk inden for offentlige institutioner, siger Brian Mertz Pedersen.

Betalte søgninger

Danmark Online satser specielt på betalte søgninger og klikbaseret annoncering via Google, Overture og E-Spotting.

Selskabet bruger et værktøj fra den lille Frederiksberg-virksomhed Traceworks, som gør det muligt at spore effekten af onlinemarkedsføring.

Markedet for betalte søgninger oplever dog en eksplosiv vækst, og Denmark Online er derfor ikke alene om at byde ind på området, hvor en række små firmaer har lugtet guld.

Brian Mertz Pedersen mener, at konkurrencesitutationen minder om sikkerhedsmarkedet, hvor han selv var med til at stifte Virus112, der for få uger siden blev solgt fra Eurotrust til Comendo.

- Med et marked i vækst vil der altid komme mange små udbydere, men på et tidspunkt bliver markedet konsolideret, og vi forventer at være blandt de stærke, der overlever, siger Brian Mertz Pedersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere