Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk app hjælper corona-patienter med senfølger / IT-Branchen udnævner ny frontkvinde til styregruppe i kampen for flere kvindelige ledere i it / Bitcoin falder til under 200.000 kroner efter Kinas blokering

Dansk app hjælper corona-patienter med senfølger. IT-Branchen udnævner ny frontkvinde til styregruppe i kampen for flere kvindelige ledere i it. Bitcoin falder til under 200.000 kroner efter Kinas blokering. Microsoft rammer en markedsværdi på 2 trillioner dollar.

Godmorgen og velkommen til endnu en tidlig morgen med et nyhedsoverblik over it-branchen.

Dagens morgen-briefing er forfattet af Ditte Vinterberg Weng. Rigtig god fornøjelse!

Dansk app hjælper corona-patienter med senfølger

En ny app, som virksomheden Levvvel Health har udviklet skal aflaste landets sundhedspersonale og samtidig hjælpe corona-patienter med senfølger efter sygeforløbet.

I appen kan man indtaste sine symptomer, og så kan sundhedspersonale fra sygehuse og klinikker overvåge patientes forløb. Bliver patientens tiltans forværret vil personalet blive underettet automatisk, så de nødvendige tiltag kan foretages.

Appen sørger dermed for, at sundhedspersonale over alt i landet kan overvåge mange flere patienter uden at fysisk fremmøde er nødvendigt.

"Pandemien har presset sundhedsvæsenet ud til kanten, og med stadigt flere covid-19-patienter, senfølgepatienter, kronikere og ældre er der behov for smartere løsninger, så sundhedsvæsenet kan prioritere at indlægge de mest kritiske patienter og tilbyde et sikkert alternativ til indlæggelse til de patienter, der ikke er kritisk syge," forklarer administrerende direktør i Levvel Health, Jesper Lodahl, i en pressemeddelelse.

IT-Branchen udnævner ny frontkvinde til styregruppe i kampen for flere kvindelige ledere i it

I IT-branchens styregruppe arbejder en række kvindlige ledere målrettet på at få flere af deres slags ind i it. Nu er Heidi Have, som er en del af ledelen i Dell, udnævnt som frontkvinde for gruppen.

”Arbejdet med at skabe mere lighed og større diversitet i erhvervslivet er en langsigtet proces og resultater kommer ikke bare fra den ene dag til den anden. Men det arbejde og de aktiviteter IT-Branchen og styregruppen har søsat over de sidste år har vist sig succesfulde og derfor handler det nu om at accelerere på det momentum,” udtaler Heidi Have.

Styregruppens opgave er at skabe et stærkt netværk for kvindlige ledere og bestyrelsesmedlemmer. Den tilbyder desuden en mentorordning, hvor kvindelige talenter får mulighed for at indgå i et sparringsforløb med stærke kvindelige ledere fra førende it-virksomheder.

”Hvis flere kvinder skal finde vej til lederroller, så er det nødvendigt, at vi i højere grad retter fokus mod at blive opmærksomme på eksisterende bias," siger Heidi Have.

"Vi skal derfor arbejde med at skabe nogle værktøjer, der kan hjælpe med at minimere bias igennem alle led af ansættelsesprocessen, men også nogle værktøjer der kan hjælpe arbejdsgivere med i højere grad at finde frem til de kompetente kvinder.”

Det skriver IT-Branchen i et indlæg på sin hjemmeside.

Bitcoin falder til under 200.000 kroner efter Kinas blokering

Kina har bedt banker og betalingsplatforme om at stoppe med at støtte digitale valutatransaktioner. Nu er den populære kryptovaluta Bitcoin faldet til under 30.000 dollar i værdi - svarende til 200.000 kroner.

Det vil sige, at den har mistet omkring 50 procent af sin værdi siden den nåede op på sin thidtil højeste værdi på 64.870 dollar i april.

Dertil følger yderligere en ordre på fredag ​​om at stoppe Bitcoin-minedrift i Sichuan-provinsen i Kina.

Efterfølgende har flere kinesiske banker, pengeinstitutioner og handelsplatforme meldte ud, at de ville stoppe al fasilitering af kryptovaluta øjeblikkeligt.

Myndigheder beordrede lukning af 26 krypto-miner i sidste uge, ifølge en meddelelse, der er blevet spredt på kinesiske sociale medier.

Kina tegnede sig for omkring 65 procent af den globale Bitcoin-produktion sidste år med Sichuan-klassificering som den næststørste producent ifølge undersøgelser foretaget af University of Cambridge.

Det skriver BBC.

Microsoft rammer en markedsværdi på 2 billioner dollar

Rettet: Der har tidligere været en fejl i tal-oversættelsen. Før stod at Microsft var blevet 2 trillioner værd. Dette er dog rette til "billioner.

Man skulle tro, der ikke var flere økonomiske milepæle at ramme for store selskaber som Microsoft. Men nu har tech-giganten skrevet historie ved at blive den anden virksomhed i verden, hvis markedsværdi er nået over 2 billioner dollar - godt 12.5 billioner i danske kroner.

Skrevet helt ud, ser talles således ud: 2.000.000.000.000. Det svimlende beløb med de 12 nuller har Microsoft dermed til fælles med kun én anden, nemlig Apple.

Det skete tirsdag i New York, hvor Microsoft-aktien steg med 1,1 procent - lige nok til at ramme de magiske tal.

Siden CEO Satya Nadella overtog tøjlerne i 2014, har han gjort et stort stykke arbejde med at omforme selskabet til den største sælger af cloud-computersoftware.

Microsoft er også den eneste af de største amerikanske teknologivirksomheder, der indtil videre har undgået den nylige bølge af kontrol fra stadig mere aktive amerikanske antitrust-regulatorer, hvilket giver dselskabet mere frihed til både opkøb og produktudvidelse end sine konkurrenter.

Det skriver Bloomberg.