Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Michael Dziedzic)

Nordkoreansk gruppe har hacket Sydkoreas atomforskningsagentur

En nordkoreanske gruppe har haft held med at hacke Sydkoreas forskningcenter i atomar kernekraft. Angrebet blev først stoppet efter 15 dage. Nu frygter Sydkorea et datalæk om deres atomenergi-teknologi.

Sydkoreanske embedsmænd har netop afsløret, at regeringens atomtanke Korea Atomic Energy Research Institute (KAERI) blev hacket i maj 2021.

Angrebet er sandsynligvis begaået af den nordkoreanske hacergruppe Kimsuky.

Det skriver The Register.

Cyberangrebet, der fandt sted 14. maj, ledte tilbage til Kimsuky-gruppen gennem en internetadresse, der blev brugt i angrebet.

Ifølge US Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) menes gruppen at være på en mission om at indsamle efterretningsinmformationer. Gruppen menes at være ansvarlige for flere malware-angreb - blandt andet et mod Sydkoreas Covid-19-vaccineforskning.

Gruppen går også under navnene Velvet Chollima, Black Banshee og Thallium og opererer oftest gennem phishing, hvor de efterligner kendte websteder som GMail, Outlook og Telegram.

Derfra installerer de Android- og Windsows-bagdøre, som gør dem i stand til at indsamle oplysninger.

Frygter datalæk

Her blev angrebet dog igangsat ved at en sårbarhed i en VPN, der blev brugt af KAERI, tillod adgang til en af ​​agenturets servere.

KAERI selv fortæller, at institutet opdagede angrebet så sent som 31. maj og derefter fik blokeret IP-adresserne og installeret sikkerhedsrettelser.

Omfanget af skader efter angrebet er endnu ikke klarlagt, og tjenestemænd frygter, at informationslæk vedrørende atom-teknologi kan udgøre sikkerhedsrisici.

Angrebet på KAERI kan være en del af en større igangværende kampagne. Tidligere på måneden rapporterede andre medier en række angreb på sydkoreanske universiteter, embedsmænd og virksomheder i Sydkorea og tilskrev dem Kimsuky.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere