Artikel top billede

Nordkoreansk gruppe har hacket Sydkoreas atomforskningsagentur

En nordkoreanske gruppe har haft held med at hacke Sydkoreas forskningcenter i atomar kernekraft. Angrebet blev først stoppet efter 15 dage. Nu frygter Sydkorea et datalæk om deres atomenergi-teknologi.

Sydkoreanske embedsmænd har netop afsløret, at regeringens atomtanke Korea Atomic Energy Research Institute (KAERI) blev hacket i maj 2021.

Angrebet er sandsynligvis begaået af den nordkoreanske hacergruppe Kimsuky.

Det skriver The Register.

Cyberangrebet, der fandt sted 14. maj, ledte tilbage til Kimsuky-gruppen gennem en internetadresse, der blev brugt i angrebet.

Ifølge US Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) menes gruppen at være på en mission om at indsamle efterretningsinmformationer. Gruppen menes at være ansvarlige for flere malware-angreb - blandt andet et mod Sydkoreas Covid-19-vaccineforskning.

Gruppen går også under navnene Velvet Chollima, Black Banshee og Thallium og opererer oftest gennem phishing, hvor de efterligner kendte websteder som GMail, Outlook og Telegram.

Derfra installerer de Android- og Windsows-bagdøre, som gør dem i stand til at indsamle oplysninger.

Frygter datalæk

Her blev angrebet dog igangsat ved at en sårbarhed i en VPN, der blev brugt af KAERI, tillod adgang til en af ​​agenturets servere.

KAERI selv fortæller, at institutet opdagede angrebet så sent som 31. maj og derefter fik blokeret IP-adresserne og installeret sikkerhedsrettelser.

Omfanget af skader efter angrebet er endnu ikke klarlagt, og tjenestemænd frygter, at informationslæk vedrørende atom-teknologi kan udgøre sikkerhedsrisici.

Angrebet på KAERI kan være en del af en større igangværende kampagne. Tidligere på måneden rapporterede andre medier en række angreb på sydkoreanske universiteter, embedsmænd og virksomheder i Sydkorea og tilskrev dem Kimsuky.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.