Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Russisk hackergruppe lækker stjålen data på nettet en uge efter politi har anholdt medlemmer

En række arrestationer på medlemmer af den russike hackergruppe Cl0p har ikke forhindret gruppen i efterfølgende at lække stjålen data på det mørke internet.

Kun en uge efter at ukrainsk politi foretog anholdelser af medlemmer af den kriminelle russike ransomware-gruppe Cl0p har selv samme guppe offentliggjort hvad der påstås at være fortrolige data stjålet i en angreb af et offer, vis navn endnu ikke er offentliggjort.

Den hackede enhed har formentlig været angrebet før arrestationerne, men det faktum, at gruppen formår at lælkke data på trods af arrestationer indikerer, at de cyberkriminelles aktiviteter forbliver intakte og er i stand til at udføre sine handlinger på trods af anholdelserne.

Det skriver mediet Ars.

Det antyder, at de mistænkte ikke inkluderer kernelederne, men snarere tilknyttede grupper eller andre, der spiller en mindre rolle i operationerne.

De lækkede data er lagt ud som medarbejderoptegnelser, herunder verifikation af ansættelse for låneansøgninger og dokumenter vedrørende arbejdstagere, hvis løn er garneret.

Om oplysningerne er ægte, er endnu ikke fuldt bekræftet. Dog matcher navne, der er anført i dokumenterne på navne på ansatte i virksomheden.

Efter den amerikanske præsident Joe Biden havde sit indtog i Det Hvide Hus, er cybersikkerhed og særligt cybertrusslen fra Rusland kommet på radaren i USA.

Så sent som i sidste uge tog Biden størgsmålet om sikekrhed op med Ruslands statsleder Vadimir Putin til et møde i Genéve.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?