Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Russisk hackergruppe lækker stjålen data på nettet en uge efter politi har anholdt medlemmer

En række arrestationer på medlemmer af den russike hackergruppe Cl0p har ikke forhindret gruppen i efterfølgende at lække stjålen data på det mørke internet.

Kun en uge efter at ukrainsk politi foretog anholdelser af medlemmer af den kriminelle russike ransomware-gruppe Cl0p har selv samme guppe offentliggjort hvad der påstås at være fortrolige data stjålet i en angreb af et offer, vis navn endnu ikke er offentliggjort.

Den hackede enhed har formentlig været angrebet før arrestationerne, men det faktum, at gruppen formår at lælkke data på trods af arrestationer indikerer, at de cyberkriminelles aktiviteter forbliver intakte og er i stand til at udføre sine handlinger på trods af anholdelserne.

Det skriver mediet Ars.

Det antyder, at de mistænkte ikke inkluderer kernelederne, men snarere tilknyttede grupper eller andre, der spiller en mindre rolle i operationerne.

De lækkede data er lagt ud som medarbejderoptegnelser, herunder verifikation af ansættelse for låneansøgninger og dokumenter vedrørende arbejdstagere, hvis løn er garneret.

Om oplysningerne er ægte, er endnu ikke fuldt bekræftet. Dog matcher navne, der er anført i dokumenterne på navne på ansatte i virksomheden.

Efter den amerikanske præsident Joe Biden havde sit indtog i Det Hvide Hus, er cybersikkerhed og særligt cybertrusslen fra Rusland kommet på radaren i USA.

Så sent som i sidste uge tog Biden størgsmålet om sikekrhed op med Ruslands statsleder Vadimir Putin til et møde i Genéve.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere