Artikel top billede

Russisk hackergruppe lækker stjålen data på nettet en uge efter politi har anholdt medlemmer

En række arrestationer på medlemmer af den russike hackergruppe Cl0p har ikke forhindret gruppen i efterfølgende at lække stjålen data på det mørke internet.

Kun en uge efter at ukrainsk politi foretog anholdelser af medlemmer af den kriminelle russike ransomware-gruppe Cl0p har selv samme guppe offentliggjort hvad der påstås at være fortrolige data stjålet i en angreb af et offer, vis navn endnu ikke er offentliggjort.

Den hackede enhed har formentlig været angrebet før arrestationerne, men det faktum, at gruppen formår at lælkke data på trods af arrestationer indikerer, at de cyberkriminelles aktiviteter forbliver intakte og er i stand til at udføre sine handlinger på trods af anholdelserne.

Det skriver mediet Ars.

Det antyder, at de mistænkte ikke inkluderer kernelederne, men snarere tilknyttede grupper eller andre, der spiller en mindre rolle i operationerne.

De lækkede data er lagt ud som medarbejderoptegnelser, herunder verifikation af ansættelse for låneansøgninger og dokumenter vedrørende arbejdstagere, hvis løn er garneret.

Om oplysningerne er ægte, er endnu ikke fuldt bekræftet. Dog matcher navne, der er anført i dokumenterne på navne på ansatte i virksomheden.

Efter den amerikanske præsident Joe Biden havde sit indtog i Det Hvide Hus, er cybersikkerhed og særligt cybertrusslen fra Rusland kommet på radaren i USA.

Så sent som i sidste uge tog Biden størgsmålet om sikekrhed op med Ruslands statsleder Vadimir Putin til et møde i Genéve.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.