Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Russisk hackergruppe lækker stjålen data på nettet en uge efter politi har anholdt medlemmer

En række arrestationer på medlemmer af den russike hackergruppe Cl0p har ikke forhindret gruppen i efterfølgende at lække stjålen data på det mørke internet.

Kun en uge efter at ukrainsk politi foretog anholdelser af medlemmer af den kriminelle russike ransomware-gruppe Cl0p har selv samme guppe offentliggjort hvad der påstås at være fortrolige data stjålet i en angreb af et offer, vis navn endnu ikke er offentliggjort.

Den hackede enhed har formentlig været angrebet før arrestationerne, men det faktum, at gruppen formår at lælkke data på trods af arrestationer indikerer, at de cyberkriminelles aktiviteter forbliver intakte og er i stand til at udføre sine handlinger på trods af anholdelserne.

Det skriver mediet Ars.

Det antyder, at de mistænkte ikke inkluderer kernelederne, men snarere tilknyttede grupper eller andre, der spiller en mindre rolle i operationerne.

De lækkede data er lagt ud som medarbejderoptegnelser, herunder verifikation af ansættelse for låneansøgninger og dokumenter vedrørende arbejdstagere, hvis løn er garneret.

Om oplysningerne er ægte, er endnu ikke fuldt bekræftet. Dog matcher navne, der er anført i dokumenterne på navne på ansatte i virksomheden.

Efter den amerikanske præsident Joe Biden havde sit indtog i Det Hvide Hus, er cybersikkerhed og særligt cybertrusslen fra Rusland kommet på radaren i USA.

Så sent som i sidste uge tog Biden størgsmålet om sikekrhed op med Ruslands statsleder Vadimir Putin til et møde i Genéve.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere