Artikel top billede

MobilePay dropper Danske Bank-platform efter fusion

På trods af investeringer på om mod en halv milliard, så dropper MobilePay Danske Banks it-platform efter fusionen med norske Vips og finske Pivo.

Danske Bank har gennem de seneste år investeret op mod en halv milliard kroner i mobilbetalingsløsningen MobilePay, men en stor del af den investering ser nu ud til at gå tabt.

For ifølge erhvervsmediet Finans betyder den kommende fusion mellem MobilePay, norske Vipps og finske Pivo, at den it-platform som MobilePay er bygget, på bliver skrottet.

Det nye fusionsselskab vil i stedet gøre brug af den platform, som norske Vipps anvender.

Tager masser af erfaring med

Claus Bunkenborg, der er topchef i MobilePay, afviser dog at Danske Banks investeringer i it-platformen er gået tabt.

”En ting er, at vi vælger en bestemt motor som den fremtidige it-motor. Noget andet er, at vi har masser af erfaring fra MobilePay-løsningerne, som vi bringer ind i det nye selskab. Vi har produkter, der ikke findes i de andre lande. En ting er, at it-koder kan være spildt. Noget andet er otte års MobilePay-erfaringer med, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Så jeg ser på ingen måde, at investeringerne er spildt,” siger han til Finans.

Vipps, der er ejet af samtlige norske banker, kommer til have en ejerandel på 65 procent af det nye selskab, men Danske Bank ejer 25 procent.

De tre selskaber har tilsammen har 11 millioner brugere og godt 300.000 butikker og webshops som kunder, og dermed bliver det ny-fusionerede selskaber til et Europas største mobilbetalings-selslkaber.

Ifølge Finans bidrager Danske Bank dog med det største antal brugere og erhvervskunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.