Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

MobilePay dropper Danske Bank-platform efter fusion

På trods af investeringer på om mod en halv milliard, så dropper MobilePay Danske Banks it-platform efter fusionen med norske Vips og finske Pivo.

Danske Bank har gennem de seneste år investeret op mod en halv milliard kroner i mobilbetalingsløsningen MobilePay, men en stor del af den investering ser nu ud til at gå tabt.

For ifølge erhvervsmediet Finans betyder den kommende fusion mellem MobilePay, norske Vipps og finske Pivo, at den it-platform som MobilePay er bygget, på bliver skrottet.

Det nye fusionsselskab vil i stedet gøre brug af den platform, som norske Vipps anvender.

Tager masser af erfaring med

Claus Bunkenborg, der er topchef i MobilePay, afviser dog at Danske Banks investeringer i it-platformen er gået tabt.

”En ting er, at vi vælger en bestemt motor som den fremtidige it-motor. Noget andet er, at vi har masser af erfaring fra MobilePay-løsningerne, som vi bringer ind i det nye selskab. Vi har produkter, der ikke findes i de andre lande. En ting er, at it-koder kan være spildt. Noget andet er otte års MobilePay-erfaringer med, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Så jeg ser på ingen måde, at investeringerne er spildt,” siger han til Finans.

Vipps, der er ejet af samtlige norske banker, kommer til have en ejerandel på 65 procent af det nye selskab, men Danske Bank ejer 25 procent.

De tre selskaber har tilsammen har 11 millioner brugere og godt 300.000 butikker og webshops som kunder, og dermed bliver det ny-fusionerede selskaber til et Europas største mobilbetalings-selslkaber.

Ifølge Finans bidrager Danske Bank dog med det største antal brugere og erhvervskunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere