Artikel top billede

USA rejser tiltale mod fire kinesiske hackere: Stjal forretningshemmeligheder fra amerikanske og europæiske virksomheder

Fire navngivne kinesiske borgere er blevet tiltalt for at stjæle forretningshemmeligheder om alt fra elbiler til genteknologi hos virksomheder og organisationer i USA og Europa.

Det amerikanske justitsministerium har rejst tiltale mod fire navngivne kinesiske hackere, der ifølge de amerikanske myndigheder er medlemmer af hackergruppen APT40 og har arbejdet på vegne af den kinesiske regering.

Det oplyser det amerikanske justitsministerium på sin hjemmeside.

Ifølge de amerikanske myndigheder har de kinesiske hackere arbejdet på direkte ordre fra sikkerhedsmyndighederne i den kinesiske Hainan-provins, der er underlagt det kinesiske ministerium for statssikkerhed.

Angreb mål i Norge og Tyskland

Hackerne har ifølge tiltalen i perioden 2011 til 2018 ikke blot angrebet mål i USA, men også i vores nabolande Norge, Tyskland og Storbritannien.

Derudover har hackerne også angrebet mål Cambodia, Canada, Indonesien, Malaysia, Saudi Arabien, Sydafrika og Schweiz

Ifølge de amerikanske myndigheder er hackerne gået målrettet efter af stjæle forretningshemmeligheder,, der kunne bruges til at hjælpe kinesiske virksomheder.

Det har blandt andet drejet sig om forretningshemmeligheder angående ny teknologi for selvkørende biler, luftfart og gen-teknologi.

Stjal data om smitsomme-sygdomme

Hackergruppen APT40 har ifølge anklagerne også været involveret i at stjæle data fra forskningsinstitutioner og universiteter, der har forsket i smitsomme sygdomme som ebola, MERS, HIV/Aids og Marburg-virus.

Det fire personer, der er rejst tiltale mod er:

• Ding Xiaoyang (丁晓阳)
• Cheng Qingmin (程庆民)
• Zhu Yunmin (朱允敏)
• Wu Shurong (吴淑荣),

Kendt under mange navne

De førstnævnte menes ifølge amerikanske myndigheder alle at være medarbejdere hos det kinesiske sikkerhedsministerium, og myndighederne vurderer, at Ding Xiaoyang er gruppens leder.

De amerikanske myndigheder mener, at de fire personer drev selskabet Hainan Xiandun Technology Development Co., Ltd, som er blevet brugt som dække for hacker-aktviteterne.

Hackergruppen APT40 er desuden kendt under navnene BRONZE, MOHAWK, FEVERDREAM, G0065, Gadolinium, GreenCrash, Hellsing, Kryptonite Panda, Leviathan, Mudcarp, Periscope, Temp.Periscope og Temp.Jumper.