Artikel top billede

USA rejser tiltale mod fire kinesiske hackere: Stjal forretningshemmeligheder fra amerikanske og europæiske virksomheder

Fire navngivne kinesiske borgere er blevet tiltalt for at stjæle forretningshemmeligheder om alt fra elbiler til genteknologi hos virksomheder og organisationer i USA og Europa.

Det amerikanske justitsministerium har rejst tiltale mod fire navngivne kinesiske hackere, der ifølge de amerikanske myndigheder er medlemmer af hackergruppen APT40 og har arbejdet på vegne af den kinesiske regering.

Det oplyser det amerikanske justitsministerium på sin hjemmeside.

Ifølge de amerikanske myndigheder har de kinesiske hackere arbejdet på direkte ordre fra sikkerhedsmyndighederne i den kinesiske Hainan-provins, der er underlagt det kinesiske ministerium for statssikkerhed.

Angreb mål i Norge og Tyskland

Hackerne har ifølge tiltalen i perioden 2011 til 2018 ikke blot angrebet mål i USA, men også i vores nabolande Norge, Tyskland og Storbritannien.

Derudover har hackerne også angrebet mål Cambodia, Canada, Indonesien, Malaysia, Saudi Arabien, Sydafrika og Schweiz

Ifølge de amerikanske myndigheder er hackerne gået målrettet efter af stjæle forretningshemmeligheder,, der kunne bruges til at hjælpe kinesiske virksomheder.

Det har blandt andet drejet sig om forretningshemmeligheder angående ny teknologi for selvkørende biler, luftfart og gen-teknologi.

Stjal data om smitsomme-sygdomme

Hackergruppen APT40 har ifølge anklagerne også været involveret i at stjæle data fra forskningsinstitutioner og universiteter, der har forsket i smitsomme sygdomme som ebola, MERS, HIV/Aids og Marburg-virus.

Det fire personer, der er rejst tiltale mod er:

• Ding Xiaoyang (丁晓阳)
• Cheng Qingmin (程庆民)
• Zhu Yunmin (朱允敏)
• Wu Shurong (吴淑荣),

Kendt under mange navne

De førstnævnte menes ifølge amerikanske myndigheder alle at være medarbejdere hos det kinesiske sikkerhedsministerium, og myndighederne vurderer, at Ding Xiaoyang er gruppens leder.

De amerikanske myndigheder mener, at de fire personer drev selskabet Hainan Xiandun Technology Development Co., Ltd, som er blevet brugt som dække for hacker-aktviteterne.

Hackergruppen APT40 er desuden kendt under navnene BRONZE, MOHAWK, FEVERDREAM, G0065, Gadolinium, GreenCrash, Hellsing, Kryptonite Panda, Leviathan, Mudcarp, Periscope, Temp.Periscope og Temp.Jumper.Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.