Artikel top billede

EU vil gøre kryptocoin-overførsler lettere at spore

EU-Kommissionen er klar med forslag til nye regler, der skal gøre kryptoaktiver lettere at spore. Se Kommissionens forslag her.

Virksomheder, der overfører bitcoins eller andre former for kryptovaluta, skal tvinges til at indsamle oplysninger om både modtageren og afsenderen. Det mener EU, med et nyt forslag til ændringer af EU-lovgivningen på området.

Indsamlingen af informationer har det mål at gøre kryptoaktiver mere sporbare, ifølge EU-Kommissionen. Det kan være et skridt mod at stoppe mere hvidvaskning af penge samt finansiering af lyssky formål som terrorisme.

Det skriver BBC.

De nye foreslåede regler forbyder også leverance af anonyme krypto-tegnebøger.

Desuden ønsker Kommissionen at krypto-overførsler skal være underlagt de samme regler om hvidvaskning af penge som almindelige bankoverførsler. Der er allerede dele af krypto-industrien, der er dækket af disse regler. Dermed vil forslagene udvidde dette felt til at inkludere mere end de kryptoaktiv-tjenester, denne gælder for i dag.

I fremtiden vil virksomheder, der laver krypto-overførsler, være forpligtet til at notere afsenderens navn, adresse, fødselsdato og kontonummer samt modtagerens navn.

Processen med at få de nye forslag til at blive til lov, kan tage omkring to år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.