Artikel top billede

Eksplosion i hackerangreb får pengene til at vælte ind over cybersikkerheds-startups

Cybersikkerhedsstartups er den nye guldmine for investorer. Netskope samlede 1,1 milliard kroner ind i kappital på en måned. Virksomheden "kunne have skaffet en millard dollar i kapital," hvis de ville.

Startup-virksomheden Netskope, der tilbyder en cybersikkerhedsplatform til erhvervsdrivende, svømmer i interesserede investorer.

Ikke fordi Netskope har gjort sig særligt til eller har været ude aktivt at søge kapital.

Faktisk bare fordi, at 2021 har budt på enormt mange cyberangreb.

Sanjay Beri, der er administrerende direktør for Netskope, er gennem året blevet kontaktet af investorer, der ønsker at placere penge i hans forretning, fordi den befinder sig i en industri, der vokser hver gang et nyt cyberangreb kommer til offentlighedens kendskab.

Den øgede kriminalitet på nettet har øget cybersikkerhedsmarkedet og fortsætter med at gøre det hver eneste dag.

På trods af, at Netskope egentligt ikke ledte efter kapital, så har virksomheden nu rejst 300 millioner dollar - 1,10 milliarder kroner - bare i denne måned. Dermed har virksomheden nået en vurdering på 47 milliarder kroner - sidste år lå denne kun på 17 milliarder.

Og der var faktisk mere at hente, hvis Netskope have villet det, fortæller Sanjay Beri.

"Vi kunne have skaffet en millard dollar i kapital," lyder det fra startup-stifteren til New York Times.

Cybersikkerhed bliver mere end dobbelt så meget værd

In alt har investorer på nuværende tidspunkt hældt mere end 12,2 milliarder dollar - næsten 77 milliarder kroner - i nystartede virksomheder, der sælger sikkerhedsprodukter og -tjenester i år.

Særligt cloud-sikkerheds-produkter, identifikationsverifikations-produkter og privacy-beskyttelse er populære.

Det overstiger allerede de 65 milliarder, som cybersikkerhedsfirmaer indsamlede i hele 2020.

Udviklingen følger slavisk de store angreb, som vi har set i år som hacket på olierørrledningen Colonial Pipeline, softwareleverandøren Kaseya, der kun lige har fået frigivet mere end 1.000 virksomheders data igen og kødproducenten JBS.

De kriminelle succeser har givet anledning til bekymring blandt virksomheder og regeringer, hvilket har ført til øgede udgifter til sikkerhedsprodukter.

Verdensomspændende udgifter til informationssikkerhed og relaterede tjenester forventes at nå 150 milliarder dollar i år, en stigning på 12 procent fra for et år siden, ifølge forskningsfirmaet Gartner.

Den gennemsnitlige vurdering af cybersikkerhedsfirmaer, der skaffede ny kapital i år, er mere end fordoblet fra 221,8 millioner dollar i 2020 til 524,1 millioner dollar, ifølge PitchBook.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere