Artikel top billede

Eksplosion i hackerangreb får pengene til at vælte ind over cybersikkerheds-startups

Cybersikkerhedsstartups er den nye guldmine for investorer. Netskope samlede 1,1 milliard kroner ind i kappital på en måned. Virksomheden "kunne have skaffet en millard dollar i kapital," hvis de ville.

Startup-virksomheden Netskope, der tilbyder en cybersikkerhedsplatform til erhvervsdrivende, svømmer i interesserede investorer.

Ikke fordi Netskope har gjort sig særligt til eller har været ude aktivt at søge kapital.

Faktisk bare fordi, at 2021 har budt på enormt mange cyberangreb.

Sanjay Beri, der er administrerende direktør for Netskope, er gennem året blevet kontaktet af investorer, der ønsker at placere penge i hans forretning, fordi den befinder sig i en industri, der vokser hver gang et nyt cyberangreb kommer til offentlighedens kendskab.

Den øgede kriminalitet på nettet har øget cybersikkerhedsmarkedet og fortsætter med at gøre det hver eneste dag.

På trods af, at Netskope egentligt ikke ledte efter kapital, så har virksomheden nu rejst 300 millioner dollar - 1,10 milliarder kroner - bare i denne måned. Dermed har virksomheden nået en vurdering på 47 milliarder kroner - sidste år lå denne kun på 17 milliarder.

Og der var faktisk mere at hente, hvis Netskope have villet det, fortæller Sanjay Beri.

"Vi kunne have skaffet en millard dollar i kapital," lyder det fra startup-stifteren til New York Times.

Cybersikkerhed bliver mere end dobbelt så meget værd

In alt har investorer på nuværende tidspunkt hældt mere end 12,2 milliarder dollar - næsten 77 milliarder kroner - i nystartede virksomheder, der sælger sikkerhedsprodukter og -tjenester i år.

Særligt cloud-sikkerheds-produkter, identifikationsverifikations-produkter og privacy-beskyttelse er populære.

Det overstiger allerede de 65 milliarder, som cybersikkerhedsfirmaer indsamlede i hele 2020.

Udviklingen følger slavisk de store angreb, som vi har set i år som hacket på olierørrledningen Colonial Pipeline, softwareleverandøren Kaseya, der kun lige har fået frigivet mere end 1.000 virksomheders data igen og kødproducenten JBS.

De kriminelle succeser har givet anledning til bekymring blandt virksomheder og regeringer, hvilket har ført til øgede udgifter til sikkerhedsprodukter.

Verdensomspændende udgifter til informationssikkerhed og relaterede tjenester forventes at nå 150 milliarder dollar i år, en stigning på 12 procent fra for et år siden, ifølge forskningsfirmaet Gartner.

Den gennemsnitlige vurdering af cybersikkerhedsfirmaer, der skaffede ny kapital i år, er mere end fordoblet fra 221,8 millioner dollar i 2020 til 524,1 millioner dollar, ifølge PitchBook.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere