Artikel top billede

(Foto: Adam Schultz / Adam Schultz)

Joe Biden: Cyberangreb kan blive årsagen til væbnet krig

USA's præsident Joe Biden advarer, at en eventuel væbnet krig mellem USA og en stormagt kan være resultatet af cyberangreb.

Den globale slagmark er i de seneste år rykket mere og mere ind i den digitale sfære, hvor cyberangreb er blevet en anden form for krigsførelse end raketter og kugler.

Men situationen med cyberangreb er nu så alvorlig, at USA's præsident Joe Biden advarer mod, at det kan komme så vidt, at cyberkrigsførelse kan blive katalysatoren, hvis der udbryder væbnet krig mellem USA og en anden stormagt.

Det skriver Reuters.

"Jeg tror, det er mere end sandsynligt, at hvis vi ender i en krig - en rigtig krig med kugler mod en stormagt - vil det være som konsekvens af et cyberangreb med store konsekvenser, og det vil stige eksponentielt," lyder det fra Joe Biden i en tale i forbindelse med et besøg hos USA's nationale efterretningstjeneste.

USA's cyberkapacitet er blevet en af de vigtigste dagsordener for Biden-administrationen efter en serie af angreb mod virksomheder og infrastruktur i USA.

I sin tale tirsdag understregede Joe Biden ligeledes, at Kina truer den globale verdensorden.

Også Rusland bliver set som en stigende trussel fra Washington, hvor Joe Biden for ikke lang tid siden havde et møde med den russiske præsident Vladimir Putin om blandt andet et øget samarbejde i cyberspace.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere