Artikel top billede

(Foto: Mitchell Luo)

Google Danmark vil ikke indføre vaccinekrav - indtil videre

På Googles amerikanske kontorer bliver det nu et krav, at medarbejderne skal vaccineres før, at de må møde ind. Vaccinekravet er dog ikke blevet indført i Danmark indtil videre, selvom søgegiganten vil udbrede kravet til flere regioner.

Amerikanske it-giganter som Google, Facebook og Netflix har alle indført et vaccinekrav blandt medarbejderne, hvis de vil møde ind på kontorerne.

Først på aftrækkeren med den nye politik var Google, hvor kravet indføres på alle USA-kontorerne.

Selvom det nye vaccinationskrav er kommet i stand fra søgegigantens hovedkontor, så er der endnu ikke tegn på, at samme tilgang vil gøre sig gældende i Danmark, selvom det hurtigt kan ændre sig, skriver Børsen.

"Det er alt for tidligt at sige noget om. Det er et tiltag, der bliver rullet ud i USA, og det vil også blive rullet ud andre steder i verden, men der er ikke taget stilling til hvor," siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark, til Børsen.

I løbet af de kommende uger vil kravet træde i kraft i USA, hvorefter flere lande vil følge trop, lyder det.

Kommunikationschefen påpeger overfor mediet, at der er stor forskel på vaccinationsraterne i de amerikanske stater, hvor nogle er langt bagefter og samtidig er hårdt presset af pandemien sammenlignet med Danmark.

Det er blandt årsagerne til, at der ikke er taget stilling til kravet på de danske kontorer, da Danmark befinder sig i en hel anden situation med kontrol over pandemien og en effektiv vaccineudrulning.

Krav vil udvides til flere regioner

De seneste vaccinekrav fra it-giganterne kommer i kølvandet på stigende smittetal over det meste af USA som følge af den mere smitsomme Delta-variant. Navnlig er smittetallene høje i de stater, hvor der er lave vaccinationstal.

"Enhver, som kommer på arbejde hos os, skal vaccineres. Vi udruller denne politik i USA i de kommende uger og vil udvide til andre regioner i de kommende måneder," lød det tidligere på ugen fra Googles administrerende direktør, Sundar Pichai.

Google havde planer om en bred genåbning til september, men udvider nu også sin hjemmearbejdspolitik frem til 18. oktober. Google har omkring 140.000 medarbejdere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere