Elselskaber køber sig ind i Dansk Bredbånd

Bredbåndsleverandøren Dansk Bredbånd har fået elselskaberne NEF Fonden og Energi Fyn som ejere. De to energiselskaber har skudt 20 millioner kroner i Dansk Bredbånd, der i alt har fået 79 millioner kroner fyldt på bankbogen.

To elselskaber har sammen de eksisterende ejere skudt 78,6 millioner kroner i bredbåndsleverandøren Dansk Bredbånd, der samarbejder med selskaber i hele landet om at udbyde bredbånd via fiberoptisk netværk.

Blandt samarbejdspartnerne er Energi Fyn og NEF Fonden, som nu har skudt 20 millioner kroner i Dansk Bredbånd.

- Vi gør det her, fordi vi tror på Dansk Bredbånd og på, at det er et af de selskaber, der på længere sigt kan blive en meget interessant konkurrent til TDC, siger Arne Clausen, administrerende direktør i Energi Fyn, til Berlingske Tidende.

Fremtid i elselskaber

De eksisterende investorer bag Dansk Bredbånd - Dansk Kapitalanlæg, ATP og Innfond - har samtidig øget deres investering med godt 58 millioner kroner.

De nye penge kommer efter, at Dansk Bredbånd for et år siden fik tilført 48 millioner kroner.

Hovedparten af Dansk Bredbånds forretning kommer i dag fra store boligselskaber og ejendomme i Københavnsområdet, men selskabet regner allerede næste år med, at energiselskaber bliver den store motor.

Dansk Bredbånd leverer i dag ydelser til seks elselskaber, mens fire andre kontrakter er på vej.

- Det er et af de områder, hvor vi ser vores mulighed for at ekspandere uden for storbyerne. Hvis det her skal blive interessant, skal det længere ud til de mindre byer, og det kan kun ske i samarbejde med energiselskaberne, siger administrerende direktør Kim Sonne.

Flere underskud på vej

Selskabet fik sidste år et underskud på 20 millioner kroner, og Kim Sonne regner med et lignende underskud igen 2004. Også 2005 vil bringe røde tal, men derefter skulle Dansk Bredbånd gerne være selvfinansierende.

Den nye konstellation mellem Dansk Bredbånd og to elselskaber ser Kim Sonne som et af de midler, der skal til for at tage konkurrence op mod det tidligere statsmonopol TDC.

- For første gang i danmarkshistorien bliver der bygget et alternativt access-net til TDC. Det er klart, at ingen enkelt virksomhed kan gøre det, for det koster rigtigt mange penge, siger Kim Sonne.

Derimod mener han, at landets omkring 70 elselskaber samlet kan tage opgaven op.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere