Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Microsofts Github konkurrent skal på børsen / Computas får ny dansk direktør / BEC rekrutterer unge med autisme

Morgen-briefing: Microsofts Github konkurrent skal på børsen / Computas får ny dansk direktør / BEC rekrutterer unge med autisme

Velkommen til morgen-briefingen fra Computerworld, som i dag leveres af dagens nyhedsbestyrer, Niels de Boissezon.

Microsofts Github konkurrent skal på børsen

Den umiddelbare nærmeste konkurrent til Microsoft kode-database GitHub, ’GitLab’, skal børsnoteres.

Den såkaldte ’repository’, som fungerer som en platform til deling, udvikling og samarbejde om programkode er senest blevet vurderet til at være 6,0 milliarder dollar værd, godt 38 milliarder kroner.

Børsnoteringen ses som et træk til at rejse investorkroner i kampen mod Microsofts GitHub samt Atlassian, skriver erhvervsmediet CNBC.

Senest omsætningstal er vokset med 69 procent til 58,1 millioner dollar ifølge Gitlabs seneste regnskab, om end selskabets bundlinjen ender minus 40 millioner dollar, mere end en firefobling af forrige års ligeledes negative resultat.

Microsoft erhvervede sig GitHub i 2018 til en handel på i alt 7,5 milliarder dollar.

Computas får ny dansk direktør

Den norske cloud-virksomhed Computas får ny administrerende direktør for de danske aktiviteter i Frederik Brøns. Han har tidligere stået i spidsen af it-konsulenthuset SharkCell og overtager rollen fra nordmanden Jon-Gunnar Aasen, som er skiftet til en anden lederstilling i koncernen.

Med sin nye direktørkasket på, vil Frederik Brøns styrke Computas rolle som partner i større cloud-transformationsprojekter, med Google Cloud som bærende teknologi.

”Selvom det snart er mere end 15 år siden at cloud-baserede teknologier begyndte at transformere driften og hele den måde vi stiller it-services, data og computerkraft til rådighed for virksomheder, så er potentialet stadig kæmpestort. Det gælder både i forhold til at nedbringe omkostninger, men i højere grad også når det handler om at styrke innovationskraft og optimere forretningsgange og kunderlationer,” fortæller den nyslåede direktør i en meddelelse til Computerworld.

BEC rekrutterer unge med autisme

Tre unge med diagnoser i autisme-spektret debuterer denne måned hos fintech-virksomheden BEC Financial Technologies.

De tre nye rekrutter kommer med en uddannelse fra AspIT, en it-uddannelse dedikeret til unge med autisme. Samtidig er tre nye praktikanter fra AspIT på vej ind i virksomheden, lyder det i en pressemeddelelse.

”Vi er lykkedes med at rekruttere tre dygtige, nye kolleger med nogle særlige talenter, som vi har brug for, når vi udvikler, tester og driver it. Det kan være en stor evne til at fokusere, en pertentlig opmærksomhed på detaljer, og at trives med metodiske, repetitive opgaver, når vi eksempelvis skal gennemteste vores it-løsninger,” siger Bodil Hylleberg, der leder BEC’s interne teknologiuddannelser, Tech Academy.

9altitudes på opkøbstur i Danmark

It-konsulenthuset 9altitudes bliver en teknologivirksomhed rigere med opkøbet af Econocap Danmark, en virksomhed med speciale i PLM, CAD og IoT systemer.

Med sammenslutningen styrker 9altitudes sine palette af eksisterende virksomheder, Optimate og Bredana Solutions, for at levere ERP, CRM og BI med afsæt i PTC’s løsninger og Microsoft Dynamics 365 platformen samt PLM, CAD og IoT.

”Vores konsulenter har alle arbejdet i industrien, så de forstår hvad vores kunder taler om, og kan derfor bidrage til at sikre forretningsværdien af PTC’s software med vores services", siger Bo Rixen, administrerende direktør fra Econocap Danmark.

Efter opkøbet tæller 9altitudes omkring 150 medarbejdere i Danmark.