Artikel top billede

(Foto: CopyrightTomas BertelsenGammel Kongevej 33ADK-1610 København VDenmarkmob. +45 4041 0560mail@tomasbertelsen.dk)

Sådan sikrer Region Hovedstaden at Schrems II bliver overholdt i Teams: Lægger vægt på at data er tilfældig, fragmenteret og uforudsigelig

Region Hovedstadens store it-organisation CIMT stod med Teams med en masse juridiske og teknologiske overvejelser i kølvandet på Schrems II-afgørelsen, som organisationen er kommet rundt om. "Vores information i Teams er små fragmenter og ustruktureret data, der ikke i sig selv giver det samlede billede for en eventuel tredjepart, der måtte lytte med," siger Anna Olga Aaskilde Laursen, chef for informationsssikkerhed i CIMT.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få indsigt om hvordan CIMT har tage højde for Schrems 2
  • Hvordan CIMT mener at Teams fint kan anvendes i henholds til Schrems 2-dommen
  • Hvilke typer af data som Teams i dag håndterer
  • Hvordan CIMT's chef for informationssikkerhed ser på arbejdet med Schrems 2
1.020
5:15 min
Schrems II bliver ved med at spøge.

Afgørelsen, der slog fast, at Privacy Shield som overførselsgrundlag ikke længere er gældende, skabte noget kaos, da det radikalt ændrer på måden virksomheder og offentlige organisationer kan benytte cloud-løsninger så som eksempelvis Microsoft Teams.

EU har arbejdet på et regelsæt, der skal klarlægge, hvad der kan lade sig gøre og ikke kan lade sig gøre i forhold til overførsler af data til tredjelande.

Men der hersker stadig en usikkerhed omkring, hvad dommen her og nu har af betydning.

Hos Region Hovedstaden hasteudrullede man midt under corona-pandemien Microsoft Teams til omkring 45.000 maskiner.

I dag er 8.000 brugere aktivt logget ind på daglig basis. 1.300 brugere anvender chat og sender 12.500 chatbeskeder, mens der dagligt foretages 700 kald og deltages i 3.000 videomøder.

Opgaven med at sikre den nødvendige it-sikkerhed, og at regionen også juridisk var og er på sikker grund, tilfaldt Anna Olga Aaskilde Laursen.

Hun er chef for informationssikkerhed i Region Hovedstadens centrale it-organisation Center for IT og Medicoteknologi (CIMT).

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter