Artikel top billede

Fra i morgen kan digitale produkter blive it-sikkerheds-kvalitetsstemplet i Danmark

D-mærket skal sikre købere ro i maven, når de indkøber digitale løsninger af danske virksomheder. Fra i morgen får Danmark en ny frivillig mærkningsordning for digitale produkter.

Økologien har Ø-mærket. Og i morgen får digitale varer også et nyt kvalitetsstempel - D-mærket.

D-mærket skal vise forbrugere, hvilke digitale varer, de kan handle. Når de vil være sikker på, at købe produkter fra firmaer med digital ansvarlighed og ordentlig dataetik.

Det skriver Berlingske.

Bag kvalitetsstemplet, der blev over et år forsinket, står organisationer som Dansk Erhverv, Dansk Industri, SMV Danmark, Forbrugerrådet Tænk og Industriens Fond. Sidstnævnte har i den forbindelse givet en bevilling på 18 millioner kroner for tilblivelsen af mærkningsordningen.

Indtil videre er mærkningen frivillig, og et redskab til at give dititale produkter med kvalitetsstemplet en ekstra fordel i markedskonkurrencen, når forbrugerne vælger digitale produkter.

Håbet er at mærket vil blive en afgørende faktor, når virksomheder og det offentlige skal indkøbe it-løsninger.

For at få D-mærket er der en række kriterier, der skal være på plads, før en vare må stemplet. De otte kriterier kan du se herunder.

Desuden koster et årligt abonnement på at have D-mærket et sted mellem 2.800 kroner og 52.250 kroner, alt efter virksomhedens størrelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere