Artikel top billede

Chipmanglen forventes at koste bilindustrien 1,3 billioner kroner i omsætning i år

Det forventede tab i bilindustrien som følge af chip-manglen stiger endnu engang - nu til dobbeltstørrelse.

Ifølge en prognose fra konsulentvirksomheden AlixPartners, så kommer den nagende chip-tørke, som har plaget særligt bilindustrien globalt, til at koste 210 milliarder dollar - altså 1,3 millioner kroner - i industriens globale omsætning.

Det skriver det amerikanske medie CNBC.

Forudsigelsen har været hurtigt stigende gennem årget. I januar anslog virksomheden at tallet ville ligge på 60.6 milliarder dollar. I maj hævede firmaet tallet til 110 milliarder. Og nu hæves det altså igen til næsten de dobbelte.

Flere faktorer har spillet ind på, at chip-krisen er blevet forlænget. Blandt andet har coronakrisen stået i vejen for bilproducenterne, der har haft problemer med at bestille varer hjem.

AlixPartners forudser desuden at 7,7 millioner produktionsenheder vil gå tabt i 2021 - igen en stigning fra maj, hvor det anslåede tal lå på 3,9 millioner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere