Artikel top billede

VW's store elbil ID.4 er blevet september måneds mest populære elbil i septembers måneds bilhandel.

Ugen i tech: Strøm på bilsalget i september: Næsten hver anden solgte bil kører på el / Ikea og Sonos opdaterer lampe-højttaleren ’Symfonisk’ / Rygte: Apple vil vrage iPhone mini – i stedet kommer XL-variant’

Ugen i tech: Strøm på bilsalget i september: Næsten hver anden solgte bil kører på el / Ikea og Sonos opdaterer lampe-højttaleren ’Symfonisk’ / Rygte: Apple vil vrage iPhone mini – i stedet kommer XL-variant’

Strøm på bilsalget i september: Næsten hver anden solgte bil kører på el

Mens bilsalget i Danmark døjer med svigtende overordnede salgstal, er udviklingen en helt anden, når det gælder el-drevne biler og plugin-hybrider.

I september blev det til en ny rekord for de eldrevne biler, som sammenlagt kunne tegne sig for 45,3 procent af hele den danske bilhandel, skriver foreningen af danske bilimportører.

Af disse er fordelingen omkring ligeligt delt mellem elbiler (22,4 procent) og plug-in hybrider (22,9 procent).

Det gør at der inden året er omme er indregistreret i alt 43.458 el-drevne biler i landet, godt en tredjedel mere end i hele 2020.

Elbilssalget giver dog grunde til bekymring for den danske ladeinfrastruktur, som foreningens direktør Mads Rørvig, ikke vurderer ikke er tilstrækkeligt endnu:

”Den voldsomme stigning i grønne biler stiller store krav til ladeinfrastrukturen, som endnu ikke er tilstrækkelig. Selvom der investeres massivt i ladeinfrastruktur, er der stadig problemer med kapaciteten, når salget af opladelige biler går så hurtigt, som det gør.”

Han er dog optimisk omkring, at situationen vil blive bedre i de kommende år, lyder det i en meddelelse.

Overordnet set er det samlede bilsalg i seneste kvartal faldet med 19,1 procent i forhold til samme periode i 2020, grundet komponentmangel i industrien, skriver foreningen.

Ikea og Sonos opdaterer lampe-højttaleren ’Symfonisk’

En højttaler må gerne gå i et med hjemmet. Det er grundidéen med Ikeas serie af ’Symfonisk’ højttalere udviklet i samarbejde med lydspecialisterne fra Sonos.

Seneste bud fra selskabet er en revideret version af selskabets bordlampe fra 2019, som i nyeste mundering får den mere alsidelige E27 sokkel til pærer og en bedre lyd bygget ovenpå Sonos’ S2-streamingplatform, oplyser selskabet. Dertil kommer Airplay 2 understøttelse.

Lampen får samtidig aftagelige skærme, så man som bruger kan vælge et eget miks af baser og skærme.

Anden generations Ikea Symfonisk bordlampe får debut 14. oktober til priser fra 129 euro, svarende til 959 kroner, mens skærme kan tilkøbes fra 20 euro eller 149 kroner.

Rygte: Apple vil vrage iPhone mini – i stedet kommer XL-variant’

Selvom Apple sidder alene med nichen af ektremt kompakte toptelefoner, er efterspørgslen efter den kompakte version af Apples nyere iPhone mini behersket.

Og det får selskabet til at pønse på, at vrage mini-modellen til fordel for en større Max eller ’XL’ variant, at der næste år bliver iPhone 14, skriver mobilmediet Gsmarena.

iPhone 14 kollektionen vil derfor kun komme med to skærmstørrelse, 6,1 eller 6,7 tommer, men altså i almindelige og Pro-versioner lyder det.

Den kompakte iPhone kan dog muligvis leve videre i en kommende overhaling af Apples iPhone SE, som forventes at debutere en gang i 2022 med blandt andet 5G-mobilteknologi ombord.