Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske virksomheder har 25 sikkerhedsløsninger / Dansker bliver øverste chef i nordisk del af international cloud-viksomhed / Jeff Bezos planlægger at sende endnu en pensionist ud i rummet

Danske virksomheder har 25 sikkerhedsløsninger. Dansker bliver øverste chef i nordisk del af international cloud-viksomhed. Jeff Bezos planlægger at sende endnu en pensionist ud i rummet. Brugerklubben SBSYS skifter ud i formandsskaber.

Velkommen til den næstsidste morgenbriefing i den uge.

Denne torsdag morgen er det Ditte Vinterberg Weng, der sad bag tasterne, for at kreere dette skriv, som er blevet til dit nyhedsoverblik denne tidlige morgen.

Rigtigt god fornøjelse.

Danske virksomheder har 25 sikkerhedsløsninger

Mere end halvdelen af verdens virksomheder med en it-sikkerhedsafdeling har købt sikkerhedsprodukter, som aldrig kommer i brug, som som alligevel stresser medarbejderne med alarmer.

Undersøgelsen kommer fra cybersikkerhedsvirksomheden Trend Micro, som i Danmark baserer sine tal på 100 virksomheders deltagelse.

Her svarer virksomhederne, at de i gennemsnit har 25 forskellige sikkerhedsløsninger i brug. Ser man på virksomheder med over 10.000 ansatte, er gennemsnittet oppe på 46 sikkerhedsløsninger i alt.

79 procent af de danske beslutningatagere i it-afdelingerne tilkendegiver, at de føler sig voldsomt stressede over arbejdet. Særligt på gurnd af de mange sikkerhedsalarmer, som advarer om mulige hackerangreb og sandre sikkerhedsproblemer.

“Der er en klar tendens til, at virksomheder af alle størrelser bygger flere og flere sikkerhedsløsninger oven på hinanden. Men der følger en risiko med," siger Jesper Mikkelsen, der er teknisk chef for Norden hos Trend Micro.

"For mange løsninger kan føre til, at man mister overblikket og ikke er i stand til at reagere hurtigt og på den rigtige måde, når der kommer et hackerangreb."

Det skriver Trend Micro i en pressemeddelelse.

Dansker bliver øverste chef i nordisk del af international cloud-viksomhed

Den multinationale cloud-provider Capgenini har netop udnævnt Klaus Koefoed til øvestre chef for virksomhedens nordiske afdeling.

Koefoed kommer fra Deloitte Consulting, hvor han blandt andet har besat stillinger som leder for cloud og betaling i virksomhedens Danske afdeling.

Med sig har Koefoed desuden erfring fra Accenture, hvor han arbejdede som nordisk salgsdirektør.

Fra hans kontor i København skal han fremover indgå i dialog og rådgivningen om cloud af Capgeminis største nordiske kunder.

Jeff Bezos planlægger at sende endnu en pensionist ud i rummet

Det er kun omkring tre måneder siden, at Amazon-ejeren og rumfartsentusiasten Jeff Besos sendte det ældste menneske ud i rummet. Nu gør han det igen.

I juli tog han selv turen ud forbi jordens atmosfærde med sin bror, en 18-årig studerende og den 82-årige Mary Wallace Funk. Hun blev dermed den ældste person i rummet.

Men nu planlægger mangemilliardæren endnu en rumtur, hvor fire nye civile passagerer skal sendes med hans rumselskab Blue Origin på rumfart. En af dem er 90-årige William Shatner.

Shatner spillede den rumrejsende Kaptajn Kirk i serien Star Trek, som løb over fjernsynsskærmene i 1960'erne.

De fire rumfarere planlægges at blive sendt op fra byen Van Horn i Texas onsdag eftermiddag dansk tid. Rumfartøjet er - ligesom på Jeff Bezos' egen tur i juli - raketten New Shepard.

De civile passagerer planlægges at gå i kredsløb om jorden i cirka 10 minutter i en højde af 107 kilometer over jordens overflade.

Det skriver Reuters.

Brugerklubben SBSYS skifter ud i formandsskaber

Hele tre formandskaber skifter hænder i foreningen Brugerklubben SBSYS efter onsdagens årlige generalforsamling i Ishøj Byrådssal.

Bestyrelsesformand Carsten Lind, formand for Strategi & Arkitektur Carsten Møller og formand for Drift & Udvikling Henning Olsen træder tilbage, for at gøre plads til nye ansigter i ledelsen.

De nye formænd hedder fremadrettet Jesper Thyrring Møller som bestyrelsesformand, Jesper Overgaard Nielsen som formand for S&A og Lisbeth Fog. Alle er de, skriver brygerklubbens chefstrateg Jørgen Kristensen Rasch, "kendte profiler i SBSYS-samarbejdet, som brænder for effektiv digitalisering og god myndighedsskik.

På generalforsamlingen blev også vedtaget en ny udviklingsplan for 2022.

"Endnu engang er det lykkedes at stille et stærkt hold fra medlemskredsen - det bliver godt," skriver Jørgen Kristensen Rasch i et LinkedIn-opslag.

Brugerklubben SBSYS er en forening for fællesoffentligt samarbejde, hvis ønske er at arbejdet skal munde ud i billigere og mere effektiv administration for borgere som virksomheder.