Artikel top billede

(Foto: Electrek)

Ugen i tech: Læk: Apple-producent er klar med sin første bil / Nokia fejrer sine 20 års historie med et retro-drøn af en telefon / Samsung inviterer til uventet forestilling

Ugen i tech: Læk: Apple-producent er klar med sin første bil / Nokia fejrer sine 20 års historie med et retro-drøn af en telefon / Samsung inviterer til uventet forestilling

Apples store taiwanske iPhone-leverandør, Foxconn, er på nippet til også at springe ud som elbilsproducent.

Den første bil under selskabets eget brand, kaldet ’Foxtron’ er denne uge blevet spottet, skrivet bilmediet Electrek.

Elbilen som endnu ikke er officielt offentliggjort ser ud til at blive en større hatchback med plads til fem i en vis stil.

Bilen vil med al sandsynlighed være bygget på selskabets egenudviklede open-source hardware- og software-platform.

Foxconn har planer om at være blandt de første elbilproducenter med tørstof-batterier en gang i 2024, lyder det.

Selskabet er allerede i færd med at samle de første biler for Fisker, en bilproducent med danske rødder.

Nokia fejrer sine 20 års historie med et retro-drøn af en telefon

Det nymodens pjat med store touch-skærme og flere kameraer bagpå er ikke måden man fejrer et jubilæum på ifølge Nokia.

Selskabets mange år som mobilproducent bliver i stedet markeret med en retro-version af den 20 år gamle 6310-model, som altså fejrer sine 20 år på markedet med en nyfortolkning med samme navn.

Den nye model får nogle teknologiske overhalinger, såsom en lidt større 2,8” farveskærm, men er grundlæggende stadig en knaptelefon der kan køre kultspillet ’Snake’.

Softwaren og hardwaren ombord er dog af nyere dato, da der her køres med Nokias Series 30 styresystem. Det er dog ingen vårhare, af denne debuterede i 2013.

Den beskedne hardware giver dog muligheder såsom en standby-tid på flere uger samt en uhyre lav pris på under 60 britiske pund, svarende til omkring 500 kroner herhjemme.

Samsung inviterer til uventet forestilling

Den sydkoreanske tech-kæmpe Samsung skulle efter verserende rygter ikke holde nogen storstilet introduktion af en ny toptelefon i Note-serien fra og med i år.

Mens Samsungs sædvanlige ’Unpacked’ event er udeblevet i august måned, sammen med en eventuel Galaxy Note 21, er et andet Samsung event døbt ’Galaxy Unpacked Part 2’ nu på trapperne.

Den 20. oktober går det løs, hvor der inviteres til et digitalt event på selskabets YouTube-kanal.

Hvad der skal løftes sløret for er der en del gisninger omkring. En ny FE-kollektion baseret på Galaxy S21 er en mulighed, om end der nu er indikationer om, at en eventuelt S21 FE først forventes en gang i starten af 2022.

En anden mulighed er en Tab S kollektion, som vil gøre det tablet-event, hvor Galaxy Tab S8 kan forventes i en række størrelser, heriblandt en vild ’Ultra’ variant med hele 14,6 tommer OLED skærm.

Eventet kan samtidig danne ramme om præsentationen af et nyt ’One UI’ interface bygget ovenpå den seneste Android 12 styresystem.