Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansker skal hjælpe storbank med kryptosatsning / Ingeniør-fagforening er modstander af vaccinekrav / Nintendos julesalg ramt af chipkrise: Kan ikke producere nok Switch-konsoller

Dansker skal hjælpe australsk storbank med kryptosatsning. Ingeniør-fagforening er modstander af vaccinekrav. Nintendos julesalg ramt af chipkrise: Kan ikke producere nok Switch-konsoller. Toldstyrelsen om nyt it-system: Ændringer vil berøre alle brancher, der importerer varer. Lenovos omsætning vokser med 23 procent, og i dag fylder Android 14 år.

Good morning y’all

Skænk dig selv en kop kaffe, og nyd at det er endelig er blevet fredag.

I mens vil Computerworlds nyheds-sherpa Jacob Wittorff guide dig mod toppen af dagens nyhedstinder.

Vi lægger ud med historien om at blockchainfirmaet Chainalysis, der har dansk ophav, skal samarbejde med en storbank downunder.

Dansker skal hjælpe australsk storbank med kryptosatsning

Den australske storbank Commonwealth Bank (CBA) har indgået et samarbejde med kryptoplatformen Gemini og blockchainselskabet Chainalysis med den danske iværksætter Michael Grønager i spidsen. Det skriver Børsen.

Ifølge Børsen skal Chainalysis hjælpe med sikkerheden i en app til køb og salg af kryptovalutaer, som banken planlægger at lancere.

“CBA er en global leder og en af de første store banker til at udrulle kryptoservices til kunderne. De anerkender, at traditionelle banker er nødt til at have en strategi for kryptovaluta, hvis de skal konkurrere med nyere fintech-selskaber,” oplyser Michael Grønager til Børsen.

Ingeniør-fagforening er modstander af vaccinekrav

Selvom vaccination mod covid-19 kan mindske smittespredning og minimere risikoen for at ansatte smitter deres kolleger, som kan være både ældre og sårbare, så er ingeniørernes fagforening IDA, der repræsenterer mange it-folk, modstandere af at virksomheder stiller krav om vaccination.

Det siger fagforeningens formand Thomas Damkjær Petersen i kølvandet på, at Mærsk planlægger at indføre et krav om, at selskabets ansatte skal være vaccinerede for at møde på arbejde

”Det er ikke rimeligt at kræve, at man er vaccineret for at komme på arbejde. Det er rimeligt at kræve, at man er rask. Derfor er vores anbefaling også, at man skal passe på sig selv og passe på sine kollegaer. Og hvis man har symptomer på corona, så skal man blive hjemme og lade sig teste,” siger Thomas Damkjær Petersen.

To af de store arbejdspladser i den danske it-branche KMD og IBM oplyser til Computerworld, at selskaberne ikke har aktuelle planer om at indføre vaccinekrav i Danmark.

Nintendos julesalg ramt af chipkrise: Kan ikke producere nok Switch-konsoller

Kender du en, der ønsker sig en Nintendo Switch til jul, så bør du måske ikke udskyde julegaveindkøbet for længe.

For ifølge nyhedsbureauet Reuters oplyser Nintendo torsdag, at chipmanglen har ramt produktionen af den populære håndholdt konsol, og derfor må selskabet nedjustere sin forventninger tit dårlige Switch-salg med seks procent.

”Vi kan ikke producere nok til at imødekomme den efterspørgsel, som vi forventer op til den kommende højtide,” siger Nintendos topchef Shuntaro Furukawa ifølge nyhedsbureauet.

Toldstyrelsen om nyt it-system: Ændringer vil berøre alle brancher, der importerer varer

Onsdag den 24. november mellem fra klokken 9 til 10.30 vil Toldstyrelsen holde et virtuelt møde, hvor styrelsen vil informere om udrulningen af Toldstyrelsens nye it-systemer.

Ifølge styrelsen vil de nye it-systemer have konksevekser for mange brancher, og derfor anbefaler Jan Højgaard Funder, stabsdirektør i styrelsen virksomheder til at forberede sig allerede nu.

”De ændringer vi ser ind i næste år, berører alle brancher, der importerer varer. Importvirksomheder vil møde et nyt it-system, og ikke mindst nye måder at fortolde varer på. Derfor opfordrer vi nu virksomheder, der selv angiver varer fra lande uden for EU, eller som gør det på andres vegne, til at være med fra start og deltage i orienteringsmødet den 24. november. Vi håber også at se it-leverandørerne på toldområdet,” siger han i en pressemeddelelse.

Lenovos omsætning vokser med 23 procent

Den kinesiske hardwareproducent Lenovo offentliggjorde torsdag sit kvartalsregnskab, der viser fremgang på top og bundlinjen.

Lenovo omsætning vokser med 23 procent til 17,9 milliarder dollar, mens bundlinjen vokser med hele 65 procent til 512 millioner dollar.

”I Q2 oplevede vi i Lenovo Infrastructure Solutions Group en fortsat genopretning efter den effekt, som corona havde på forretningen sidste år. Mange af de større it-investeringer, der blev midlertidigt udskudt, bliver der nu eksekveret på, og det har resulteret i en stærk omsætningsvækst på tværs af Infrastructure-forretningen,” siger Tina Borgbjerg, chef for Lenovo Infrastructure Solutions Group i Norden og Benelux, i en skriftlig kommentar.

Om dagen i dag: Android fylder 14 år

Den 5. november 2007 lancerer Google det nye mobil-styresystem Android.

Android er en modificeret udgave af Linux, og styresystemet markederede sig hurtigst som det første klare alternativ til Apples iPhone.

Google forklarer ved lanceringen, at de første telefoner med systemet vil lande i hænderne på forbrugerne i september 2008.