Artikel top billede

Fungerer lyden på dine Airpods heller ikke. Her er løsningerne på tre udbredte problemer

Guide: Apples AirPods har vist at være ekstremt populære, men mange brugere oplever også problemer med de små høretelefoner. Vi har identificeret en række af de mest hyppige problemer og kommer her med bud på, hvordan de kan løses.

Airpods har været et af Apples bedst sælgende produkter gennem de seneste år, og det anslås, at Apple sælger mere end 70 millioner af dem hvert eneste år.

Flere oplever dog at deres Airpods med tiden begynder at volde problemer.

Apples høretelefoner findes i dag i to udgaver: De almindelige Airpods, som netop er udkommet i tredje generation, og Airpods Pro som blandt andet udmærker sig ved at være udstyret med aktiv støjreduktion.

Et af de mest udbredte problemer med de almindelige Airpods er, at lydstyrken med tiden vil blive meget lav, mens især Airpods Pro er plaget af et problem, hvor lyden begynder at skratte og rasle.

Vi har herunder kigget på tre af de mest hyppige Airpods-problemer, og kommer samtidig med gode bud på, hvordan du kan løse problemerne.

1. Lyden forsvinder fra mine Airpods

Det er et problem, som både kendes fra Airpods og Apples almindelige Earpods.

Efter længere tid brug vil mange opleve, at lyden bliver så lav, at den nærmest er forsvundet, selvom volumen på telefon er skruet op på fuld styrke.

På Apple Support-forum skriver en bruger eksempelvis:

"I de seneste uger er lyden blevet meget lav, når jeg kommer mine Airpods i ørene med stilken, der peger nedad, som de er designet. Roterer jeg dem så stilken peger fremad er lyden fin, men til gengæld stopper musikken tit, fordi sensorerne ikke registrerer, at de stadigvæk sidder i ørene," skriver brugeren.

Problemet er således velkendt, og man kan finde mange lignende indlæg i diverse Apple-fora.

Årsagen til problemet lader dog til at være lige så simpel, som den er ulækker.

For som regel skyldes den svage lydstyrke, at dine dyre Airpods ganske enkelt er blevet stoppet af ørevoks.

Rundt omkring på nettet kan man finde flere forskellige løsningsforslag af varierende kvalitet. Flere anbefaler eksempelvis, at man tager høretelefonerne i munden og enten suger eller puster i dem.

Der er dog ét trick, som denne skribent har erfaret er særligt effektiv, og som ikke indebærer, at din mund kommer i nærkontakt med ørevoks.

I stedet kræver det, at du skal bruge en tandbørste. Helst en elektrisk tandbørste,

Du tager ganske enkelt tandbørsten og bruger den til grundigt at rense lydudgangen på dine Airpods i et par minutter.

Du kan eventuelt fugte børstehoved en ganske lille smule, men du bør huske på, at de ældre Airpods ikke er vandafvisende.

Og nu vil vil jo nødigt virke sarte, men til sidst vil vi dog anbefale, at du kasserer tandbørstens børstehoved efter brug.

Herefter skulle du meget gerne opleve en mærkbar forbedring af dine Airpods lydstyrke.

2. De rasler og skratter

Et hyppigt problem, som især rammer Apples AirPods Pro, er en skramlende og raslende lyd, som ofte starter i den ene af de hørertelefoner.

På Apple officielle support-fora er der også mange, der har oplevet dette problem.

"Jeg har kun haft mine Airpods Pro i lidt over en måned, og min højre AirPod har fået en raslende lyd. I første omgang var det kun, når jeg hostede eller rømmede mig, at den opstod, men nu dukker den op hver eneste gang jeg bevæger mit hoved," lyder det fra en bruger, som blandt andet har forsøgt at nulstille Airpodsene uden resultat.

Computerworld-journalisten bag denne artikel har også oplevet problemet, der opstod efter knap et års brug, og der findes ikke umiddelbart et smart DIY-trick, som kan afhælpe problemet.

Til gengæld kan du indlevere den hos din Apple-forhandler, som herefter vil sende dem ind til Apple, der sandsynligvis hurtigt vil konkludere, at du skal have et par nye Airpods Pro.

Da jeg indleverede mine hos min Apple-forhandler nåede jeg ikke at færdiggøre sætningen, før ekspedienten afbrød mig og spurgte ”Jeg gætter på, at de er begyndt at rasle,” og afslørede dermed, at jeg langt fra var den eneste, som oplevede dette problem.

Apple har også selv erkendt problemet, og for nyligt valgte Apple at forlænge sit garantiprogram for kunder, der oplever dette problem.

Har du et par Airpod Pros, som er købt før oktober 2020, vil du således have adgang til at få udbedret det her problem frem til 2023.

3. Airpods mister forbindelsen

Når du bruger Airpods og andre bluetooth-høretelefoner, kan du også blive udfordret af udfald i forbindelsen.

Oplever du det som et tilbagevendende problem med dine Airpods, så er der noget galt.

Det første, du kan overveje, er at nulstille dem. Det gør du ved at placere din Airpods i etuitet og herefter åbne låget.

Når du har gjort det, så gå ind i menuen indstillinger og herefter bluetooth på din telefon.

Klik på i’et ved siden af dine airpods og vælg herefter glem denne enhed.

Når du har gjort dette så skal du holde knappen på etuiet inde i 15 sekunder indtil lyset på etuiet begynder at blinke.

Herefter kan du sætte dine Airpods op igen, som om de var nye.

Afhjælper det ikke dit problem, så kan der være tale om et hardware-problem, og du kan derfor prøve at indlevere dine Airpods, hvis du stadigvæk har garanti eller reklamationsret på dem.