Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tesla-udfordrer står til at blive årets hidtil største børsnotering / Parken får stort bredbåndsløft / YouTube-ratings forsvinder: Fjerner sure anmeldelser

Morgen-briefing:Tesla-udfordrer står til at blive årets hidtil største børsnotering / Parken får stort bredbåndsløft / YouTube-ratings forsvinder: Fjerner sure anmeldelser

Velkommen til morgen-briefing denne 'Singles day' fra Computerworld. Med morgenens nyhedsmiks er morgenbestyrer Niels de Boissezon.

Tesla-udfordrer står til at blive årets hidtil største børsnotering

Den amerikanske elbilsproducent Rivian er med et blevet af USA’s allerstørste bilmærker efter sin entré på den amerikanske fondsbørs.

Åbningsprisen lyder på 106,75 dollar per aktie, hvilket sætter selskabets værdi til 90 milliarder dollar, eller godt 580 milliarder kroner. Et beløb der rækker til at overhale tenorer i bilbranchen som Ford og General Motors, skriver Techcrunch.

Rivian er dog fortsat en ny spiller i bilmarkedet, med blot to produkter på programmet: En eldreven pickup-truck kaldet R1T samt en eldreven SUV døbt R1S.

De første R1T-modeller begyndte at trille ud til køberne i sidste måned, hvilket gør selskabet til den førende producent af elektriske pickup-trucks i USA.

Selskabet forventes dog at få stærk konkurrence fra Teslas kommende Cybertruck samt Fords kommende F150 Lightning.

Parken får stort bredbåndsløft

Den danske nationalarena får overhalet sit netværks infrastruktur, så stadionets op til 38.000 gæster får langt bedre muligheder for at streame og dele videoer fra lægterne.

Den nye løsning leveres af teleselskabet 3 og Globalconnect og er ifølge selskaberne opsat til at være ’yderst dynamisk og skalerbar’.

”Vi har et ansvar og en pligt til at bringe Parken ind i fremtiden, så det også er danskernes hjemmebane for de kommende generationer. Her spiller teknologi og netværk en afgørende rolle, for vi er ikke kun sammen fysisk længere, vi er det også digitalt i realtid. 3 og GlobalConnect er optimale partnere, som kommer med stor knowhow og erfaring med den type projekter,” udtaler kommerciel direktør i Parken Sport & Entertainment, Jacob Lauesen.

YouTube-ratings forsvinder: Fjerner sure anmeldelser

Det vil fremover ikke længere være til at se, når en video har modtaget en masse såkaldte ’dislikes’ eller nedadvendte tommelfingre.

I stedet vil det blot være antallet af likes, som seere får et indblik i et video-klip. Indholdsudbyderne vil dog fortsat kunne få indsigt i fordelingen af seernes ’likes’ eller ’dislikes’.

YouTube begrunder beslutningen med et ønske om at ville værne om indholdsudbydernes velbefindende og samtidig undgå ’dislike’-kampagne, hvor brugere på nettet rotter sig sammen om at sænke en videos score.

Trækket vil dog også gøre det sværere for brugere at vurdere, hvorvidt en video er clickbait, misvisende eller spam, skriver TechCrunch.

Epico IT får ny bestyrelsesformand

It-konsulentvirksomheden Epico IT A/S udnævner en ny formand for bestyrelsen: Jesper Wadum Nielsen.

Hos Epico IT skal han bidrage til at professionalisere ledelsesstruktur – en transformationsopgave, hvor den nye formands strategiske evner vægtes højt.

”Epico er efterhånden blevet så stor en virksomhed, at vi er nødt til at have en mere professionel og struktureret ledelsesmodel, hvis vores organisation skal kunne følge med til de kommende års forventede vækst. Det er især den transformationsopgave, Jesper Wadum Nielsen skal bruge sine gode strategiske evner på at løfte i tæt samarbejde med resten af bestyrelsen og virksomhedens direktion,” siger medstifter og hovedejer af Epico, Jens Morten Hansen.

Jesper Vadum Nielsen kan skrive blandt andet A.P. Møller, McKinsey og kapitalfondene Polaris og Odin Equity på cv’et.