Artikel top billede

De fire partnere i fonden PSV Tech01: Richard Breiter, Helle Uth, Christel Piron og Alexander Viterbo-Horten. (Foto: TUALA HJARNØ Photography CPH www.tuala.com / TUALA.COM PHOTOGRAPHY CPH)

Ny tech-fond ser dagens lys: Klar til at skyde 412 millioner kroner afsted mod it-startups

PreSeed Ventures har rejst over 400 millioner kroner til ny fond, der skal investere i danske teknologi-startups.

PreSeed Ventures er klar med en ny spritny teknologi-fond.

Fonden, der for første gang er privatfinansieret, skal med over 400 millioner kroner hjælpe danske it-startups.

PSV Tech01, som fonden er døbt, har samlet fået tilsagn på 412 millioner kroner fra investorer som ATP, Vækstfonden men også iværksættere og familiekontorer, skriver PreSeed Ventures i en meddelelse.

Fondens dedikerede mål er at investere tidligt i danske teknologi-startups, der har brug for et rygstød. Bag fonden står et team af partnere, der har flere års erfaring med at investere i netop den tidlige livsfase hos de unge virksomheder.

Helle Uth, der er General Partner i Preseed Ventures, mener, at både talentmassen og det øknomikse potentiale er at finde i Danmark.

"Vi ved, at talentet er her, og vi ved også, at der kan laves en god forretning ved at være den første investor i denne her slags selskaber," siger hun

Helle Uth tilføjer dog, at man i fonden er klar over, at mange af de selskaber, der investeres i, ikke vil klare den i sidste ende. Det er en præmis, man må leve med.

"Til gengæld ved vi også, at hver enkelt investering har potentialet til at blive store internationale virksomheder, hvis alle parametre går op i en højere enhed. I det her stadie er nogle nødt til at løbe en kalkuleret risiko på det enkelte selskab, hvis vi vil skabe store danske teknologivirksomheder og opbygge industri og arbejdspladser til fremtiden," afslutter hun.

Fonden har fire general partners inklusiv Helle Uth. De resterende er Richard Breiter, Christel Piron og Alexander Viterbo-Horten.

PSV Tech01 har allerede investeret i 26 virksomheder sideløbende med, at de sidste investorer er kommet på plads.

Det forventes nu, at fonden vil investere i 40 pre-seed og tidlige seed-investeringer i nye, typisk software-fokuserede techselskaber over fire år, lyder det.

Hertil kommer yderligere 25 såkaldte discovery-investeringer, der ligger endnu tidligere end pre-seed stadiet.