Artikel top billede

(Foto: Michael Dziedzic)

Legepladsleverandør har gemt data på tidligere ansatte i over ni år: Nu er ex-medarbejderne ramt af stort datalæk

Legepladsleverandøren Kompan har sendt mails ud til et ukendt antal nuværende og tidligere medarbejdere og informeret om, at disses data er lækket efter et ransomware-angreb sidste år. En af de tidligere medarbejdere forlod selskabet for mere end ni år siden.

Ni år efter en ansættelse hos legepladsleverandøren Kompan ophørte, har en tidligere medarbejder fået følgende besked ind i indbakken fra sin ex-arbejdsgiver:

"Vi beklager at dette hackerangreb har stillet dig i denne situation."

Medarbejderen, der er anonym, har rettet henvendelse til Version2.

Beskeden kommer, fordi data, som Kompan fik kompromitteret for godt fire måneder siden, er blevet lækket i forbindelse med et ransomwareangreb, der fandt sted i september sidste år.

I tidligere artikler har det været afdækket af mediet, at Kompan fortæller, at den stjålne data går tilbage til 2016.

Men det er nu tydeligt, at den involverede data går endnu længere tilbage.

Fra den frustrerede medarbejder, der sagde farvel til Kompan for over ni år siden, lyder det fortvivlede budskab:

"Det er os, som tidligere medarbejdere, der har besværet og risiko for identitetstyveri. Man kan ikke bare skifte adresse, personnummer mv. Det eneste, vi kan gøre, er at lave en kreditadvarsel og 2-faktor ID på alt samt være totalt opmærksom på alle transaktioner, hvilket gør alt mere besværligt for os fremadrettet. De her data kan ligge på dark web for evigt."

Hvor mange nuværende og tidligere medarbejdere, som Kompan har sendt beskeden ud til, har den odenseanske virksomhed ikke oplyst.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere