Artikel top billede

(Foto: Michael Dziedzic)

Legepladsleverandør har gemt data på tidligere ansatte i over ni år: Nu er ex-medarbejderne ramt af stort datalæk

Legepladsleverandøren Kompan har sendt mails ud til et ukendt antal nuværende og tidligere medarbejdere og informeret om, at disses data er lækket efter et ransomware-angreb sidste år. En af de tidligere medarbejdere forlod selskabet for mere end ni år siden.

Ni år efter en ansættelse hos legepladsleverandøren Kompan ophørte, har en tidligere medarbejder fået følgende besked ind i indbakken fra sin ex-arbejdsgiver:

"Vi beklager at dette hackerangreb har stillet dig i denne situation."

Medarbejderen, der er anonym, har rettet henvendelse til Version2.

Beskeden kommer, fordi data, som Kompan fik kompromitteret for godt fire måneder siden, er blevet lækket i forbindelse med et ransomwareangreb, der fandt sted i september sidste år.

I tidligere artikler har det været afdækket af mediet, at Kompan fortæller, at den stjålne data går tilbage til 2016.

Men det er nu tydeligt, at den involverede data går endnu længere tilbage.

Fra den frustrerede medarbejder, der sagde farvel til Kompan for over ni år siden, lyder det fortvivlede budskab:

"Det er os, som tidligere medarbejdere, der har besværet og risiko for identitetstyveri. Man kan ikke bare skifte adresse, personnummer mv. Det eneste, vi kan gøre, er at lave en kreditadvarsel og 2-faktor ID på alt samt være totalt opmærksom på alle transaktioner, hvilket gør alt mere besværligt for os fremadrettet. De her data kan ligge på dark web for evigt."

Hvor mange nuværende og tidligere medarbejdere, som Kompan har sendt beskeden ud til, har den odenseanske virksomhed ikke oplyst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere