Artikel top billede

(Foto: Michael Dziedzic)

Legepladsleverandør har gemt data på tidligere ansatte i over ni år: Nu er ex-medarbejderne ramt af stort datalæk

Legepladsleverandøren Kompan har sendt mails ud til et ukendt antal nuværende og tidligere medarbejdere og informeret om, at disses data er lækket efter et ransomware-angreb sidste år. En af de tidligere medarbejdere forlod selskabet for mere end ni år siden.

Ni år efter en ansættelse hos legepladsleverandøren Kompan ophørte, har en tidligere medarbejder fået følgende besked ind i indbakken fra sin ex-arbejdsgiver:

"Vi beklager at dette hackerangreb har stillet dig i denne situation."

Medarbejderen, der er anonym, har rettet henvendelse til Version2.

Beskeden kommer, fordi data, som Kompan fik kompromitteret for godt fire måneder siden, er blevet lækket i forbindelse med et ransomwareangreb, der fandt sted i september sidste år.

I tidligere artikler har det været afdækket af mediet, at Kompan fortæller, at den stjålne data går tilbage til 2016.

Men det er nu tydeligt, at den involverede data går endnu længere tilbage.

Fra den frustrerede medarbejder, der sagde farvel til Kompan for over ni år siden, lyder det fortvivlede budskab:

"Det er os, som tidligere medarbejdere, der har besværet og risiko for identitetstyveri. Man kan ikke bare skifte adresse, personnummer mv. Det eneste, vi kan gøre, er at lave en kreditadvarsel og 2-faktor ID på alt samt være totalt opmærksom på alle transaktioner, hvilket gør alt mere besværligt for os fremadrettet. De her data kan ligge på dark web for evigt."

Hvor mange nuværende og tidligere medarbejdere, som Kompan har sendt beskeden ud til, har den odenseanske virksomhed ikke oplyst.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere