Artikel top billede

(Foto: Photo by unsplash)

Privathospital ramt af cyberangreb: Data om 1,3 millioner patienter lækket

Hackerne har fået adgang til journaloplysninger og bankdata på 1,3 millioner patienter hos en amerikansk kæde privathospitaler.

Amerikanske Broward Health, der står bag en lang række af privathospitaler, har efter et cyberangreb fået lækket følsomme sundhedsdata om cirka 1,3 millioner patienter

Det skriver mediet Bleeping Computer.

Selskabet offentliggjorde allerede den 15. oktober, at en hacker havde fået uautoriseret adgang til hospitalets netværk og patientdata.

Det er nu kommet frem at hackerene har fået adgang til en lang række meget private og følsomme oplysninger om patienterne.

Det gælder ifølge Bleeping Computer følgende data:

- Patientens fulde navn
- Fødselsdagsdag
- Fysiske adresse
- Telefonnummer
- Bankdata
- Sygesikringsnumre
- Forsikringsdata
- Lægejournaler med sygdomshistorik
- Tilstand, behandling og diagnose
- Kørekortnummer
- E-mail-adresse

FBI blev underrettet

I forbindelse med angrebet i oktober blev både det amerikanske forbundspoliti FBI og det amerikanske justitsministerium underrettet, og et privat cyber-sikkerhedsfirma blev hyret til at hjælpe med efterforskningen

Samtidig blev de ansatte også rådet til at ændre deres brugernavne og adgangskoder.

Bleeping Computer oplyser, at hackerne har fået adgang til de følsomme data ved at udnytte en tredje parts adgang til it-systemerne

Broward Health har hovedkvarter i Florida og har mere end 30 klinikker i USA og mere end 60.000 årlige indlæggelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere