Artikel top billede

(Foto: Photo by unsplash)

Privathospital ramt af cyberangreb: Data om 1,3 millioner patienter lækket

Hackerne har fået adgang til journaloplysninger og bankdata på 1,3 millioner patienter hos en amerikansk kæde privathospitaler.

Amerikanske Broward Health, der står bag en lang række af privathospitaler, har efter et cyberangreb fået lækket følsomme sundhedsdata om cirka 1,3 millioner patienter

Det skriver mediet Bleeping Computer.

Selskabet offentliggjorde allerede den 15. oktober, at en hacker havde fået uautoriseret adgang til hospitalets netværk og patientdata.

Det er nu kommet frem at hackerene har fået adgang til en lang række meget private og følsomme oplysninger om patienterne.

Det gælder ifølge Bleeping Computer følgende data:

- Patientens fulde navn
- Fødselsdagsdag
- Fysiske adresse
- Telefonnummer
- Bankdata
- Sygesikringsnumre
- Forsikringsdata
- Lægejournaler med sygdomshistorik
- Tilstand, behandling og diagnose
- Kørekortnummer
- E-mail-adresse

FBI blev underrettet

I forbindelse med angrebet i oktober blev både det amerikanske forbundspoliti FBI og det amerikanske justitsministerium underrettet, og et privat cyber-sikkerhedsfirma blev hyret til at hjælpe med efterforskningen

Samtidig blev de ansatte også rådet til at ændre deres brugernavne og adgangskoder.

Bleeping Computer oplyser, at hackerne har fået adgang til de følsomme data ved at udnytte en tredje parts adgang til it-systemerne

Broward Health har hovedkvarter i Florida og har mere end 30 klinikker i USA og mere end 60.000 årlige indlæggelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere