Artikel top billede

USA går nu kinesiske Alibabas cloud-forretning efter i sømmene - kan ende med at blive ekskluderet helt fra det amerikanske marked

Den kinesiske handelsplatform Alibaba tæller også en cloud-forretning, som lige nu finkæmmes af den amerikanske regering. Formålet er at afdække, om Alibaba forsat har en fremtid på det amerikanske marked.

USA fortsætter sin finkæmning af kinesiske virksomheder, der samarbejder med amerikanske leverandører, og den næste i køen er e-handelsplatformen Alibaba.

Ifølge anonyme personer, som mediet Reuters har talt med, der er tæt på processen, er den amerikanske regering gået i gang med en gennemgang af Alibabas cloud-forretning.

Formålet er at afgøre om et samarbejde med den kinesiske handelsgigant udgør en national sikkerhedsrisiko for USA.

Gennemgangen kan i sidste ende føre til, at amerikanse tilsynsyndigheder må tvinge amerikanske virksomheder til at træffe foranstaltninger, inden de indgår samarbejde med Alibaba. Foranstaltninger, der skal nedbringe risikoen, som gennemgangen muligvis vil vise at handelsplatformen udgør.

I værste tilfælde kan myndighederne forbyde amerikanske virksomheder i både ind- og udland at benytte Alibaba helt.

Alibabas cloud-forretning udgør ikke en synderligt stor bid af det amerikanske marked. Kun anslåede 50 millioner dollar - cirka 327 millioner danske kroner - ifølge analyserfirmaet Gartner.

Reuters har prøvet at indhente kommentar fra Alibaba, der afviser at udtale sig om sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere