Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

USA går nu kinesiske Alibabas cloud-forretning efter i sømmene - kan ende med at blive ekskluderet helt fra det amerikanske marked

Den kinesiske handelsplatform Alibaba tæller også en cloud-forretning, som lige nu finkæmmes af den amerikanske regering. Formålet er at afdække, om Alibaba forsat har en fremtid på det amerikanske marked.

USA fortsætter sin finkæmning af kinesiske virksomheder, der samarbejder med amerikanske leverandører, og den næste i køen er e-handelsplatformen Alibaba.

Ifølge anonyme personer, som mediet Reuters har talt med, der er tæt på processen, er den amerikanske regering gået i gang med en gennemgang af Alibabas cloud-forretning.

Formålet er at afgøre om et samarbejde med den kinesiske handelsgigant udgør en national sikkerhedsrisiko for USA.

Gennemgangen kan i sidste ende føre til, at amerikanse tilsynsyndigheder må tvinge amerikanske virksomheder til at træffe foranstaltninger, inden de indgår samarbejde med Alibaba. Foranstaltninger, der skal nedbringe risikoen, som gennemgangen muligvis vil vise at handelsplatformen udgør.

I værste tilfælde kan myndighederne forbyde amerikanske virksomheder i både ind- og udland at benytte Alibaba helt.

Alibabas cloud-forretning udgør ikke en synderligt stor bid af det amerikanske marked. Kun anslåede 50 millioner dollar - cirka 327 millioner danske kroner - ifølge analyserfirmaet Gartner.

Reuters har prøvet at indhente kommentar fra Alibaba, der afviser at udtale sig om sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere