Artikel top billede

Regningen for at smide Huawei på porten bliver mere end 20 milliarder kroner større end USA regnede med

USA er ved at rydde godt og grundigt ud i de kinesiske leverandører i landet. Men regningen for at skifte alt Huawei- og ZTE-udstyr ud har været undervurderet.

Prisen for at udskifte Huawei- og ZTE-udstyr i amerikanske netværk er steget er steget med flere milliarder.

I fredags kom det frem, at formanden for Federal Communications Commission (FCC) Jessica Rosenworcel underrettede den amerikanske kongres om, at udbydere havde ansøgt om at få refunderet 5,6 milliarder dollar - det der svarer til mere end 36 milliarder danske kroner.

Det skriver mediet The Verge.

Gruden til de store udskiftninger er, at USA anser det kinesiske udstyr for at være usikkert og bringer landet i risiko for spionage.

I september 2020 anslog FCC, at indsatsen ville koste 1,8 milliarder dollar, og i december øremærkede Kongressen 2020 omkring 1,9 milliarder dollar til indsatsen.

Det ser altså nu ud til at blive meget dyrere for USA end først antaget.

Blandt andet fortæller Rosenworcel, at der allerede nu er 181 fuftfartsselskaber der har ansøgt om midler til at skifte deres Huawei-udstyr ud, for at bidrage til den reducerede samfundstrussel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere