Artikel top billede

Regningen for at smide Huawei på porten bliver mere end 20 milliarder kroner større end USA regnede med

USA er ved at rydde godt og grundigt ud i de kinesiske leverandører i landet. Men regningen for at skifte alt Huawei- og ZTE-udstyr ud har været undervurderet.

Prisen for at udskifte Huawei- og ZTE-udstyr i amerikanske netværk er steget er steget med flere milliarder.

I fredags kom det frem, at formanden for Federal Communications Commission (FCC) Jessica Rosenworcel underrettede den amerikanske kongres om, at udbydere havde ansøgt om at få refunderet 5,6 milliarder dollar - det der svarer til mere end 36 milliarder danske kroner.

Det skriver mediet The Verge.

Gruden til de store udskiftninger er, at USA anser det kinesiske udstyr for at være usikkert og bringer landet i risiko for spionage.

I september 2020 anslog FCC, at indsatsen ville koste 1,8 milliarder dollar, og i december øremærkede Kongressen 2020 omkring 1,9 milliarder dollar til indsatsen.

Det ser altså nu ud til at blive meget dyrere for USA end først antaget.

Blandt andet fortæller Rosenworcel, at der allerede nu er 181 fuftfartsselskaber der har ansøgt om midler til at skifte deres Huawei-udstyr ud, for at bidrage til den reducerede samfundstrussel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere