Artikel top billede

(Foto: Nvidia)

Forhandlingerne af Arm til Nvidia er langt om længe brudt sammen

Efter over et års forhandlinger er det konkurrencetruende opkøbet af software-selskabet Arm til chipproducenten Nvidia kollapset.

Aftalen om salget af SoftBank-virksomheden Arm til den amerikanske chipproducent Nvidia havde ellers været undervejs siden 2020. Nu er forhandlingeren mellem de to parter endeligt brudt sammen.

Det fortæller en kilde tæt på forhandlingerne til mediet Reuters mandag. Kilden tilføjer at SoftBank øjensynligt i stedet nu stiler mod en børsnotering af Arm.

Det skriver mediet Reuters.

Salget af Arm har gennem det mere end et år lange forløb været mødt med forhindringer og diskussion.

U.S. Federal Trade Commission prøvede at blokkere salget i december ved at sagsøge med den begrundelse, at Nvidias salg kunne skade konkurrencen på de begyndende markeder for chips i selvkørende biler.

Købet er desuden også kontrolleret af regulatorer i både Storbritanien og EU grundet bekymringer om, at det kan presse priserne op og reducere valgmuligheder og innovation.

Og heller ikke Kinas antimonopolregulator har leveret godkendelse af grænseoverskridende chip-opkøb.

Nvidia er blevet det mest værdifulde amerikanske chipselskab på grund af sine grafiske processorchips. Og Arm-opkøbet ville have skærpet konkurrencen mellem selskabet og konkurrenter på datacenter-chipmarkedet - som Intel og Advanced Micro Devices.

Arm producerer ikke selv microchips, men det gør Nvidia. De fleste store chip-producenter har købt sig adgang til Arm-licenser. Disse producenter er konkurrenter til Nvidia. Dermed ville opkøbet have sat det amerikanske selskab i en yderst favorabel situation med ejerskabet over Arm.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere