Artikel top billede

(Foto: Nvidia)

Forhandlingerne af Arm til Nvidia er langt om længe brudt sammen

Efter over et års forhandlinger er det konkurrencetruende opkøbet af software-selskabet Arm til chipproducenten Nvidia kollapset.

Aftalen om salget af SoftBank-virksomheden Arm til den amerikanske chipproducent Nvidia havde ellers været undervejs siden 2020. Nu er forhandlingeren mellem de to parter endeligt brudt sammen.

Det fortæller en kilde tæt på forhandlingerne til mediet Reuters mandag. Kilden tilføjer at SoftBank øjensynligt i stedet nu stiler mod en børsnotering af Arm.

Det skriver mediet Reuters.

Salget af Arm har gennem det mere end et år lange forløb været mødt med forhindringer og diskussion.

U.S. Federal Trade Commission prøvede at blokkere salget i december ved at sagsøge med den begrundelse, at Nvidias salg kunne skade konkurrencen på de begyndende markeder for chips i selvkørende biler.

Købet er desuden også kontrolleret af regulatorer i både Storbritanien og EU grundet bekymringer om, at det kan presse priserne op og reducere valgmuligheder og innovation.

Og heller ikke Kinas antimonopolregulator har leveret godkendelse af grænseoverskridende chip-opkøb.

Nvidia er blevet det mest værdifulde amerikanske chipselskab på grund af sine grafiske processorchips. Og Arm-opkøbet ville have skærpet konkurrencen mellem selskabet og konkurrenter på datacenter-chipmarkedet - som Intel og Advanced Micro Devices.

Arm producerer ikke selv microchips, men det gør Nvidia. De fleste store chip-producenter har købt sig adgang til Arm-licenser. Disse producenter er konkurrenter til Nvidia. Dermed ville opkøbet have sat det amerikanske selskab i en yderst favorabel situation med ejerskabet over Arm.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere