Artikel top billede

(Foto: Nvidia)

Forhandlingerne af Arm til Nvidia er langt om længe brudt sammen

Efter over et års forhandlinger er det konkurrencetruende opkøbet af software-selskabet Arm til chipproducenten Nvidia kollapset.

Aftalen om salget af SoftBank-virksomheden Arm til den amerikanske chipproducent Nvidia havde ellers været undervejs siden 2020. Nu er forhandlingeren mellem de to parter endeligt brudt sammen.

Det fortæller en kilde tæt på forhandlingerne til mediet Reuters mandag. Kilden tilføjer at SoftBank øjensynligt i stedet nu stiler mod en børsnotering af Arm.

Det skriver mediet Reuters.

Salget af Arm har gennem det mere end et år lange forløb været mødt med forhindringer og diskussion.

U.S. Federal Trade Commission prøvede at blokkere salget i december ved at sagsøge med den begrundelse, at Nvidias salg kunne skade konkurrencen på de begyndende markeder for chips i selvkørende biler.

Købet er desuden også kontrolleret af regulatorer i både Storbritanien og EU grundet bekymringer om, at det kan presse priserne op og reducere valgmuligheder og innovation.

Og heller ikke Kinas antimonopolregulator har leveret godkendelse af grænseoverskridende chip-opkøb.

Nvidia er blevet det mest værdifulde amerikanske chipselskab på grund af sine grafiske processorchips. Og Arm-opkøbet ville have skærpet konkurrencen mellem selskabet og konkurrenter på datacenter-chipmarkedet - som Intel og Advanced Micro Devices.

Arm producerer ikke selv microchips, men det gør Nvidia. De fleste store chip-producenter har købt sig adgang til Arm-licenser. Disse producenter er konkurrenter til Nvidia. Dermed ville opkøbet have sat det amerikanske selskab i en yderst favorabel situation med ejerskabet over Arm.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?