Artikel top billede

(Foto: Fisker PR)

Ugen i tech: Det her er det tætteste vi kommer på en billig dansk elbil - kan reserveres nu / OnePlus’ nye smartphone er født med en superlader /

Flere prisvenlige produkter synes at være på vej. På den ene side styrer en elbil med dansk præg mod landet, mens kinesiske OnePlus er på vej med en stærk og prisstærk smartphone denne uge.

Det her er det tætteste vi kommer på en billig dansk elbil - kan reserveres nu

Dansk design og elbiler bliver sjældent knyttet sammen med billigvarer eller discount.

Ikke desto mindre er selskabet Fisker med danske Henrik Fisker ved roret på vej med et prisvenligt alternativ til sin første el-SUV, døbt PEAR.

PEAR skal underbyde Fisker Ocean som er selskabets nuværende satsning indenfor eldrevne biler, som står til at debutere senere i år og på sigt vil kunne erhverves til priser fra 325.000 kroner.

PEAR, som er en forkortelse af ’Personal Electric Automotive revolution’ og sigter altså højt ved at skulle revolutionere den personlige elbil.

Bilen skal brillere ved sin urbane evner, ved at tilbyde plads til dem i en kompakt byegnet elbil. Dermed synes den at være opsat at konkurrere med elbiler som den VW’s ID.3 eller den kommende Renault Mégane E-tech.

PEAR skal dog først får salgsdebut en gang i 2021 lyder, men med priser, der skulle debutere ved 30.000 amerikanske dollar, svarende til knap 200.000 kroner. Når moms, told og det danske afgiftssystem har været inde over, vil slutsedlen med al sandsynlighed lande tættere på de 300.000 kroner.

Vil du være blandt de allerførste PEAR-bilister, kan bilen forudbestilles allerede nu mod et depositum på 250 amerikanske dollar, på selskabets hjemmeside.

Nu virker Easypark med Android Auto

Det er nu blevet enklere at få styr på parkeringen for Android-brugere. Den udbredte EasyPark-app udkommer nemlig med Android Auto understøttelse denne uge.

For Android-brugere med en nyere bil med smartphone-integration betyder det, at parkeringen kan indstilles direkte fra bilens infotainment system.

Samtidig betyder opgraderingen, at EasyPark indbyggede navigation til P-plads med ladestandere kan komme i spil, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Easypark app’en fungerer i forvejen med iPhones og Apples CarPlay standard, samt udvalgte biler med Googles Android Automotive styresystemer ombord.

Android Auto er indbygget i alle Android-telefoner med version 10.0 eller nyere.

OnePlus’ nye smartphone er født med en superlader

Den kinesiske mobilproducent OnePlus sigter igen efter at skabe en stærk mellemklassetelefon i sin nyeste kreation: Nord CE2 5G.

Her bydes på en kapabel Mediatek octa-core processor, mens der diskes op med 64 megapixel stærkt dobbeltkamera, 90 Hz 6,43” skærm og en 65 superoplader, der kan tanke strøm nok til en hel dag på bare 15 minutter.

OnePlus Nord CE 2 er samtidig en af de slankeste telefoner fra selskabet i nyere tid med en profil på bare 7,8 millimeter – og det er til trods for, at der er fundet plads til en klassisk 3,5 millimeter jackstik.

Telefonen fødes med Android 11 med OnePlus OxygenOS bygget ovenpå. Android 12 skulle dog være på trapperne.

OnePlus Nord CE2 debuterer med otte gigabyte ram og 128 gigabyte lager til en pris på 2.899 kroner.