Artikel top billede

(Foto: Polestar)

Ugen i tech: Endelig ser der ud til at være en elektrisk cabriolet på vej / Så er dansker-elbilen Fisker Ocean officiel ude: Det du skal vide

Ugen i tech: Der er spænende skandinaviske nyheder på bilfronten denne uge.

Endelig ser der ud til at være en ny elektrisk cabriolet på vej

En af de fornemmeste fordele ved eldrevne biler er at bilerne er fri for den støj som eksplosinsmotorer og deres snurrende cylindre afgiver.

Denne fordel begrænses dog af, at elektriske elbiler satser på at holde omverdenen lyde ude, fremfor at invitere dem indenfor som i en cabriolet, som i Teslas Roadster fra 2008.

Svensk-kinesiske Polestar synes at være indstillede på at forsøge at få el og topløse biler til at mødes igen i et nyt koncept døbt ’Polestar O2’.

Her mødes selskabet karakteristiske nordiske design i en åben sportsvogn med plads til fire og en ren elektrisk drivlinje taget fra selskabets kommende topmodel, Polestar 5.

Polestar O2 lever indtil videre alene som concept, og bygger dog ovenpå den ligeså vellykkede Precept-konceptbil fra februar 2020. Precept bliver dog til virkelighed en gang i 2024 som Polestar 5.

Ligesom Polestar 5 vil O2-konceptet være bygget over en platform i svejet aluminium, som skulle sikre lav vægt og glimrende stabilitet.

Materialemæssigt eksperimenteres der også med bæredygtige løsninger såsom ’monomaterials’ hvor eksempelvis sæder støbes af en enkel type plast, så disse let kan genbruges.

Dertil kommer O2-bilen med mere kuriøse indslag såsom en ombordværende drone, der kan lette fra en platform bag bagsæderne og forevige ens færd igennem by og natur.

Så er dansker-elbilen Fisker Ocean officiel ude: Det du skal vide

Der er nu blot få måneder til, at den dansk-designede elbil Fisker Ocean står til at debutere i landet.

Tidligere på ugen kunne den store eldrevne SUV trille ind på MWC-messen i Barcelona og der gøre sin europæiske debut, med dansk pris og tilgængelighed i kølvandet.

Bilen tlibydes i tre varianter til priser fra skarpe 325.000 kroner:

  • Ocean Sport med 275 hestekræfter over forhjulene, 440 kilometers rækkevidde og 0-100 tider på 7,0 sekunder.
  • Ocean Ultra med 540 hestekræfter fordelt på alle fire hjul, 610 kilometers rækkevidde og 0-100 tider på 4,0 sekunder. Priser fra 445.000 kroner
  • Ocean Extreme med 550 hestekræfter, 630 kilometers rækkevidde og 0-100 på bare 3,7 sekunder. Priser fra 595.000 kroner.
De første biler fra selskabet står til at trille ind på det danske marked fra november 2022 i form af en lanceringsudgave kaldet Fisker Ocean One, som deler specifikationer og pris med Ocean Extreme modellen