Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Gigantisk lønpakke: Så meget har Amazon-topchef Andy Jassy scoret i sit første år som topchef for selskabet

Årslønnen for Amazons nye topchef, Andy Jassy, er blevet seksdoblet siden han var topchef for Amazon Web Services. Se her, hvor meget han fik for at stå i spidsen for Amazon i 2021.

Der skal en del til, hvis man skal seksdoble sin løn på et år. Det gælder også, når man er topchef for nogle af verdens største it-selskaber.

Det er ikke desto mindre, hvad der er sket for Amazons nye topchef, Andy Jassy, som i sommeren 2021 afløste Amazon-grundlægger Jeff Bezos som øverste direktør for Amazon.

Dengang kom Andy Jassy direkte fra posten som CEO for Amazon-koncernens fremgangsrige guldkalv, Amazon Web Services.

En ny registrering hos det amerikanske finanstilsyn viser nemlig, at Andy Jassy for 2021 modtog en fyrstelig betaling for at stå i spidsen for Amazon.

Den beløber sig til 212,7 millioner dollar - eller hvad der svarer til 1,47 milliarder kroner.

Langt størstedelen af hans lønpakke består af aktieoptioner med en løbetid på 10 år.

Dermed følger Amazon en klassisk model med tildeling af store aktie-pakker med lang løbetid til topchefer, når de tiltræder.

Dette sigter i sagens natur efter at fastholde topcheferne i mange år på deres poster ved at stille dem store gevinster i udsigt med lang løbetid.

Eksempelvis modtog nuværende topchef for Googles moderselskab, Alphabet, Sundar Pichai, en lignende pakke på 240 millioner dollar, da han 2019 tiltrådte som CEO for Alphabet.

Ifølge CNN er der tale om en seksdobling af den løn, som han fik som CEO for AWS.

Amazon-grundlægger Jeff Bezos lander fortsat en årsløn på 1,7 millioner dollar - 11,7 millioner kroner - fra Amazon, som han i dag er bestyrelsesformand for.

Hans nuværende aktieandel af Amazon gør, at han sammenlagt er verdens næstrigeste mand efter Teslas Elon Musk.