Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Android 13 vil bygge videre på Android 12L ved at være velegnet til de store skærme. (Foto: Google)

Har du prøvet det nye Android 13? Nu kan du hente og prøve det

Google er på trapperne med årets nye Android-version. Det kan afprøves allerede nu.

Google er klar med den første forsmag på, hvad næste generation af selskabets smartphone-systemsoftware vil byde på.

Android 13 er netop sluppet ud i sin første åbne beta-version, som kan afprøves på udvalgte enheder.

Her bydes på det første smugkig på det nye software op til årets I/O messe fra Google i maj, hvor sløret traditionelt løftes for det kommende års Android og dets nye features.

Men det er altså allerede nu muligt at prøve kræfter med det ufærdige software ved at skrive sig op på selskabets beta-side.

Det får du i Android 13

Udstyrslisten for det kommende Android 13 er altså ikke fuldt udarbejdet endnu, men allerede nu slår en stribe temaer igennem.

Android 13 vil slå sig på at kære ekstra om sikkerked og persondata samt produktivitet for udviklingerne. Det ses i en endnu mere finkornet indstilling af app-adgang til brugerdata som mediefiler samt understøttelse af nye formater som Bluetooth LE og Midi 2.0 over USB.

Med Android 13 giver Google sit styresystem endnu en overhaling, når det gælder samspillet med tablet- og andre storskærmsformater, såsom enheder med foldbare skærme, oplyser Google på sin blog.

Kun til udvalgte enheder

Det nye Android vil kunne afprøves på Googles egne Pixel-enheder (Pixel 4 eller nyere) eller igennem selskabets Android emulator.

Ifølge selskabets egen tidslinje vil de kommende måneder byde på en række opdateringer, op til en endelig version gøres klar til sin brede debut på den anden side af sommerferien.